Reklama

Loris Baz nazpět v USA

Francouzský jezdec Loris Baz nezískal na rok 2024 místo na startovním roštu v šampionátu WorldSBK a musel se poohlédnout po jiném motocyklovém šampionátu. Vrátil se tak do US-Superbike, tedy do MotoAmerica a pojede šampionát US-Superbike za tým Warhorse HSBK Ducati.

V roce 2024 MotoAmerica Superbike tým Warhorse HSBK Racing Ducati znovu spouští a zdvojnásobuje svůj tým o Francouze, který není neznámý! Vedle znovu potvrzeného Joshe Herrina přiveze referenční tým Ducati ve Spojených státech na trať druhou Ducati Panigale V4 R , která však nebude svěřena, jak se očekávalo, úřadujícímu šampionovi MotoAmerica Supersport Xavi Forésovi. Po několika fámách na toto téma (dokonce bylo zmíněno jméno Glenna Irwina) to bude konečně návrat Lorise Baze, který bude celou sezónu 2024 závodit v Superbike za Atlantikem.

Loris Baz: „ Vždycky jsem říkal, že lidé, které jsem potkal v týmu Warhorse HSBK Racing Ducati, představovali největší rodinu, jakou jsem kdy v tomto odvětví poznal. “

Se stejným týmem závodil francouzský jezdec v roce 2021 a skončil na čtvrtém místě s 9 umístěními na stupních vítězů. V letošním roce, díky zkušenostem získaným před třemi lety a stroji Panigale V4 R, který se ukázal jako konkurenceschopný v šampionátu MotoAmerica (úspěchy Danila Petrucciho v roce 2022 a samotného Joshe Herrina v loňském roce), bude cílem bojovat o titul, na který továrna z Borgo Panigale čeká přesně 30 let. Bylo to během sezóny 1994, díky Troyi Corserovi s týmem Eralda Ferracciho.

Loris Baz závodil 2023 v Evropě za Bonovo Action BMW s motocyklem BMW M1000 RR a obsadil v šampionátu WorldSBK celkově 16. místo. S výjimkou zraněného Michaela vd Marka tak byl nejhorším z pilotů s německým motocyklem BMW a vytáhl si tak «černého Petra», neboť jedno místo u Němců se muselo uvolnit pro Topraka Razgatliogla.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama