Reklama

Lorenzo Savadori musel vzít zavděk šampionátem CIV

Stejně jako jeho někteří další soupeři z MS-Superbike 2018 nesehnal ani Ital Lorenzo Savadori odpovídající místo na startovním roštu WorldSBK 2019.

Pak se sice jeho naděje ubíraly k šampionátu «FIM Enel MotoE World Cup», ale osud tohoto World Cupu je po požáru při testech v Jerezu doslova «ve hvězdách». A tak má sice 25-letý italský pilot podepsanou smlouvu v týmu Gresini MotoE (spolujezdcem by mu měl být krajan Matteo Ferrari), ale kdy tento «FIM Enel MotoE World Cup» začne, neví zřejmě nikdo.

Rovněž možnost závodit v týmu Ten Kate se ukázala jako nereálná, nizozemská stáj totiž nasadí pouze jeden motocykl (Yamaha?) a pilotem bude zřejmě Francouz Loris Baz.

Jen připomínám: Savadori vyhrál s motocyklem Aprilia šampionát Superstock 1000 Cup a byl 2016 přetransformován do týmu IodaRacing v WorldSBK, potom 2017 do továrního týmu Aprilie Brita Shauna Muira.

Ovšem žádný zázrak se v jeho podání nekonal: Savadori má na svém kontě sice celkem 74 jízd v šampionátu WorldSBK, s motocyklem Aprilia RSV4 ale nedojel lépe než na 4. místě. Na jeho obranu je ale nutno podotknout, že v tuto dobu se úplně zastavil vývoj továrního superbikového motocyklu z Noale a italská továrna se plně zaměřila na MotoGP.

V rámci «Aprilia All Stars» v Mugellu bylo o minulém víkendu oznámeno, že Savadori bude v týmu Nuovo M2 pilotovat v šampionátu CIV motocykl Aprilia. Tedy v týmu, s kterým se stal 2015 mistrem Itálie.

První závodní víkend šampionátu CIV je na pořadu už následující víkend, 30./31. března v Misanu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama