Reklama

Leon Camier za Red Bull Honda, kdo bude druhým?

Těsně před podepsáním smlouvy s týmem Red Bull Ten Kate Honda na rok 2018 je britský šampion BSB z roku 2009 Leon Camier, závodící v současné době za MV Agusta Reparto Corse. Kdo ale bude jeho týmovým kolegou není zatím rozhodnuto...

31-letý Brit Leon Camier se měl do neděle večer rozhodnout, zda podepíše novou smlouvu (tedy prodlouží tu stávající) nebo dá přednost nabídce od týmu Red Bull Ten Kate Honda. A je to celkem jasné, chybí upřesnit pouze některé maličkosti a po dvou letech závodění za tovární tým Aprilie, dvou sezónách na Suzuki a dále 4 rocích za MV Agusta, bude Camier týmovou #1 u Hondy.

Kdo ale bude jeho týmovým kolegou není vůbec jasné. Rozhodne nejen Honda Europe, ale samozřejmě také firma na energetické nápoje Red Bull.

Zdá se, že největší šance mají buď Jake Gagne z USA (24 let), pro něhož hovoří jeho mladý věk a také národnost z USA, což je důležité především pro DWO (Dorna World Organisation).

Druhým vážným kandidátem je Francouz Loris Baz - přicházející z MotoGP a naposled v tomto závodním seriálu na 5. místě (2014).

Třetím mužem čekajícím na uvolněné místo je potom Davide Giugliano a nejméně šancí se dává současnému pilotovi (aktuálně bohužel zraněnému) Němci Stefanu Bradlovi. Za ním ale stojí vehementně Red Bull, ovšem jinak jsou jeho letošní výsledky jako mistra světa Moto2 z roku 2011 a ex-pilota MotoGP zklamáním!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama