Reklama

Leon Camier propuštěn z nemocnice

Superbikový pilot týmu Red Bull Honda World Superbike Leon Camier z Velké Británie byl dnes propuštěn z nemocnici v Alcanizi, kam byl hospitalizován po crashi v první jízdě na okruhu MotorLand Aragón.

A co se vlastně stalo: Během 3. kola první aragónské jízdy Mistrovství světa šampionátu Superbike došlo k hromadnému crashi tří jezdců, ve kterém byli Leon Camier (Honda), Jordi Torres (MV Agusta) a Lorenzo Savadori (Aprilia).

Britský tovární pilot týmu Red Bull Honda World Leon Camier spadl jako první, a za ním jedoucí Torres se mu už nedokázal vyhnout, stejně jako Lorenzo Savadori, který zasáhl jeho - na trati ležící - motocykl Honda. Závod byl okamžitě přerušený červenou vlajkou, protože Leonův stav byl znepokojující.

Nejprve byl Camier převezen do Medical Center, kde mu poskytli první ošetření pracovníci mobilní kliniky. Vzhledem k tomu, že existovalo riziko vnitřních zranění, byl britský jezdec transportován na důkladnější vyšetření do nemocnice v Alcanizi.

U Leona byly diagnostikovány zadní zlomeniny žeber 9, 10 a 11. To také způsobilo plicní kontuzi na levé straně.

Dnes byl Camier propuštěn z nemocnice a okamžitě se přesunul domů do Andorry, kde bydlí: „Všechno mě sice bolí, ale aspoň jsem doma“.

Start Camiera při čtvrtém závodním víkendu v letošní sezóně, kterým je na okruhu TT Assen Circuit, zvaného také jako katedrála rychlosti, pod názvem Motul Dutch Round je nepravděpodobný, tým Red Bull Honda World Superbike ale zatím náhradníka nenahlásil...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama