Reklama

Krize v týmu CGBM: Chybí peníze a nové upgrady

Team Swiss Innovative Investors se potácí v nové krizi. Už 2017 chyběly peníze, nyní se dluhy prohlubují. KTM si nové upgrady stáhla zase nazpět; Sam Lowes marně čeká na výplatu.

Už vloni na sebe tým CGBM-Moto2 manažera Freda Corminboeufa upozornil tím, že hodně subdodavatelům neplatil účty. Přesto tento tým ze západního Švýcarska obdržel na sezónu 2018 dvě místa na startovním roštu pro Sama Lowese a Ikera Lecuonu, třetí místo (po Jesko Raffinovi) mu bylo odňato, neboť startovací poplatek na rok 2018 (20.000 Euro za jezdce) byl příliš pozdě převeden na účet.

Corminboeuf sice vše obhajoval se slovy, že to není pravda, ale fakta hovoří jasně: Tom Lüthi dodnes nedostal okolo 300.000 franků ze své gáže a vše dal ke švýcarskému soudu. Místem soudního jednání bude tedy Švýcarsko, ačkoliv tato závodní stáj má své oficiální sídlo ve Francii.

Nyní vyšlo najevo, že Sam Lowes dosud letos neobdržel ani jedno Euro z dojednané gáže. Také u KTM dluží Swiss Innovative Investors Team peníze, proto byl Support hodně zredukován.

Záhadný hlavní sponzor Swiss Innovative Investors AG zůstává v anonymitě:

Neexistuje dodnes firemní webová stránka, na Facebooku to nežije; vše nasvědčuje tomu, že obchodní činnost není zrovna živá.

Údajně vše financují - zatím zůstávající v úplné anonymitě - švýcarští investoři, kteří celý tento projekt odstartovali. Ale možná se jedná pouze o Consulting Agency. Skutečnost se dá těžko odhadnout.

Fred Corminboeuf všem věřitelům tvrdí, že pouze jeden ze dvou šéfů Swiss Innovative-Investors dodržel smluvní podmínky Sponsorshipu. Také indický peněžní pramen není tak silný, jak se očekávalo.

„Letos mám pro dva jezdce více finančních prostředků, než vloni pro tři“, tvrdil ještě v Jerezu Corminboeuf.

Sam Lowes je v MS na 12. pozici, Iker Lecuona po velmi dobrém začátku sezóny se opět propadl na svou klasickou pozici v MS a aktuálně je na 14. pozici.

„Tento tým je jako minové pole“, tvrdí manažer Sama Lowese Rogera Burnetta a doplňuje: „Věděli jsme, že jdeme do rizika, ale jinou nabídku jsme nedostali. Fred nám slíbil, že 14. srpna přijdou čerstvé peníze. Jsme zvědaví...“

„Něco jsme dostali zaplaceno, ale v poslední době jen velmi zřídka“, objasňuje vše Jens Hainbach, více-prezident Road Racing u KTM.

Sam Lowes dojel na Sachsenringu jako pátý, tedy nejlépe v letošním roce. V Brně a na Spielbergu se ale propadl opět dozadu. KTM všechny své technické updaty stáhla nazpět, neboť nebyly od týmu Swiss Innovative Investors zaplaceny.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama