Reklama

Kornfeil bude slavit v Jerezu comeback

AKTUALIZOVÁNO: Pro pravidelné čtenáře našeho webu to není žádné velké překvapení, ale pouze potvrzení toho, co jsme už napsali minulý týden: Jakub Kornfeil nahradí v této sezóně v týmu WithU Motorsport britského jezdce Bradleyho Smitha a pojede šampionát MotoE World Cup.

Tým WithU Motorsport je součást týmu SIC Racing. 27-letý Čech Kornfeil už v tomto týmu působil dvě sezóny v letech 2015 a 2016 a nyní se do SIC Racing vrací, tedy za týmu Johana Stigefelta a Razlana Razaliho. Kubajz má za sebou 10 plných sezón v šampionátu Grand Prix v kubaturách 125 ccm a Moto3 a celkem 182 startů v Grand Prix (39 v 125 ccm a 143 v Moto3), kdy získal od roku 2010 a až 2019 celkem 5 pódií.

Tým WithU Motorsport patří k nejlepším závodním stájím v tomto šampionátu, v první sezóně elektrických motocyklů skončil jezdec tohoto týmu Bradley Smith na druhém místě celkově.

Jakub Kornfeil k podpisu smlouvy řekl: „Nenapadají mě žádná slova, kterými bych dokázal popsat, jak se momentálně cítím. Chci poděkovat týmu WithU Motorsport za příležitost, kterou mi dali. Abych byl upřímný, letos jsem ani nic takového již neočekával. S některými členy tohoto týmu jsem měl v minulosti již možnost pracovat a jsem nadšený, že se s nimi znovu setkám a budu součástí jejich velké rodiny, do které patří špičkoví jezdci napříč všemi třídami. Jsem připraven přijmout tuto výzvu a udělám pro ni vše, co bude v mých silách.

Poprvé se s elektrickým motocyklem třídy MotoE seznámím na španělské Grand Prix v Jerezu, budu se tedy muset velmi rychle adaptovat jak na nový motocykl, tak i na zcela nový druh šampionátu. V tuto chvíli již plně trénuji na klasickém motocyklu, který je zdvihovým objemem co nejblíže k elektrickému stroji. Mým cílem pro rok 2020 je každodenní práce na postupném zlepšování a abych jezdil rychleji pokaždé, když se dostanu na závodní trať. Budu usilovně pracovat na dosažení všech očekávání a také si chci užít tuto skvělou příležitost.“

Šampionát MotoE začne ve španělském Jerezu 19. července a bude obsahovat celkem 7 závodů na 3 různých okruzích.

Kalendář MotoE 2020

19. července: Jerez (GP Spain)
26. července: Jerez (GP Andalúcia)
13. září: Misano (GP San Marino e Della Riviera di Rimini)
19. září: Misano (GP Emilia Romagna e Della Riviera di Rimini)
20. září: Misano (GP Emilia Romagna e Della Riviera di Rimini)
10. října: Le Mans (GP France)
11. října: Le Mans (GP France)

Startovní pole MotoE 2020

Octo Pramac MotoE: Josh Hook, Alex De Angelis
Avintia Esponsorama Racing: Eric Granado, Xavier Cardelús
Trentino Gresini: Matteo Ferrari, Alessandro Zaccone
LCR E-Team: Niccolo Canepa, Xavier Simeon
Tech3 E-Racing: Lukas Tulovic, Tommaso Marcon
Aspar Team: Maria Herrera, Alejandro Medina
Intact GP: Dominique Aegerter
EG 0,0 Marc VDS: Mike Di Meglio
Ajo Motorsport MotoE: Niki Tuuli
Join Contract Pons 40: Jordi Torres
Ongetta SIC58 Squadra Corse: Mattia Casadei
One Energy Racing: Jakub Kornfeil

Zdroj: TZ týmu WithU Motorsport



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama