Reklama

Konec spolupráce týmu VR46 a Sky...

Pokud bude chtít Valentino Rossi udržet při životě svůj tým VR46 v kubaturách Moto2- a Moto3- a MSJ, tak budou muset on a týmový manažer Uccio Salucci zřejmě najít jiného sponzora. Proč?

87-letý vládce mediálního imperia Rupert Murdoch své podíly po 30 letech úspěšného podnikání prodal přes «21st Century Fox» firmě Comcast.

Sky Italia je nyní nový CEO a smlouva na rok 2020 není ještě podepsána. Rossi musí nyní jednat se svými sponzory Monster a Oakley, jestli by nechtěli tyto jeho dvě závodní stáje financovat.

Mimochodem: Své plány o týmu MotoGP už «The Doctor» musel pohřbít, zjistil, že to je příliš drahé a je daleko jednodušší své svěřence přetransferovat do Pramac-Ducati nebo Petronas Yamaha.

Dva aktuální piloti VR46 Nicolo Bulega (Moto2) a Dennis Foggia (Moto3) musí svá místa uvolnit, neboť výsledkově nesplnili očekávání. Andrea Migno byl už na sezónu 2019 přetransferován do týmu «Bester Capital Dubai» od Fiorenza Caponery. Zatímco Foggia zamíří s největší pravděpodobností do Leopard Honda, Nicolo Bulega potom do stáje Italtrans.

V Moto2 po odchodu Nicolo Bulegy zůstane pouze Rossiho nevlastní bratr Luca Marini, v kubatuře Moto3 pouze 16-letý Celestino Vietti, ale sponzor je zatím nejistý.

Ve Velké Británii se Sky jako sponzor cyklistického profi týmu stáhl rovněž ze scény, ačkoliv Bradley Wiggins, Chris Froome a Geraint Thomas vyhráli v letech 2012 až 2018 celkem 6x Tour de France. Roční rozpočet tohoto cyklistického týmu činil 40 milionů Euro. Mezitím se stal novým sponzorem britský miliardář Sir Jim Ratcliff a jeho firma Ineos.

Sky tým VR46 majitele Valentina Rossiho a týmového majitele Uccio Salucciho dosud získal jeden titul mistra světa, o který se zasloužil Pecco Bagnaia v Moto2 v sezóně 2018.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama