Reklama

Kdo může startovat na 8hours Suzuka 2019?

Prestižní vytrvalecká 8hodinovka v Suzuce má hodně tvrdá kvalifikační pravidla. Ta umožňují účast pouze 70 týmů a my vám přinášíme kvalifikační systém, kdo vlastně Top-70 vytvoří:

Během tříletého období musí každý tým, který má v úmyslu zúčastnit se tohoto závodu, splnit různá kritéria: Jsou to třeba výsledky předchozího ročníku, výkony v některých předem určených závodech All Japan Superbike, schválení speciální výběrovou komisí, nebo mít „vyhrazené“ místo jako stálý tým EWC FIM. Z tohoto důvodu byla vytvořena série soutěží «Suzuka Try Out» pro zájemce o start v této vytrvalecké klasice. A nejsou zde povoleny žádné výjimky, musí se kvalifikovat i renomované týmy, jako třeba Moriwaki (2017), nebo HRC (2018).

Kvalifikační kritéria

S vyloučením stálých týmů šampionátu EWC je k dispozici 54 míst. Je to prvních 20 týmů z loňska, kde je bráno v potaz opakované umístění Top-10 v kvalifikaci, nebo v Top-20 v závodě.

Dalších 29 míst je přiděleno na základě tří závodů pořádaných od dubna do června v «Zemi vycházejícího slunce», tedy v Japonsku.

Race 1 All Japan Superbike v Motegi (5 míst) a v Suzuce (10), 14 míst potom z «Suzuka Sunday Road Races», tedy amatérské soutěžní série. Dalších 5 týmů je vybráno na základě souhlasu výběrové komise, kde se hodnotí různé aspekty: Rekordy, výsledky, význam, technická úroveň týmu.

20 míst na základě výsledků 2018

Zde byly hodnoceny tyto aspekty: Top-20 v závodě 8h Suzuka, Top-10 v kvalifikaci

Yamaha Factory Racing Team
Team HRC (Red Bull Honda)
Kawasaki Team Green
Yoshimura Suzuki Motul Racing
KYB Moriwaki Racing
MuSASHi RT HARC-PRO Honda
S-PULSE Dream Racing IAI
Team Baby Face Titanium Power Racing
TK Suzuki Blue Max (Team Kagayama)
Team Frontier
au & Teluru MotoUP Racing Team
Honda Asia Dream Racing
Team Motorrad39
Team MF & Kawasaki
AKENO SPEED Yamaha
TeamTras
NCXX Racing
NCXX Racing & ZENKOUKAI
S.A.R.A.
Team ATJ

5 týmů z All Japan Superbike v Motegi

Závod All Japan Superbike v Motegi se konal 6. dubna a z něho bylo přijato Top-5 týmů. Byl to tým Sakurai Honda, vítěz 2003 - kde jede i legendární Shinichi Ito, a také tým Honda Suzuka Racing, jenž na této klasice startuje v nepřetržité řadě 25 let!

Honda Dream RT Sakurai Honda
TONE RY SYNCEDGE 4413
KRP Sanyo & RS-Itoh
Honda Suzuka Racing Team
NIPPON SUMATRA BIO MASSE+ D3

10 týmů z All Japan Superbike v Suzuce

Druhým kvalifikačním závodem byl opět závod zařazený do All Japan Superbike, na okruhu v Suzuce. Za zmínku stojí především Team87 With Kyushi dirigovaný v sedle s japonskou superbikovou legendou Akirou Yanagawou (jako stroj budou používat motocykl Kawasaki RS-Itoh), nebo Hitmac RC Koshien Yamaha (zde jezdí ex-pilot WorldSBK Shinichi Nakatomi), ARRC (Ratthapong Wilairot a Apiwat Wongthananon). A také Sugai Racing Japan s motocyklem Aprilia RSV4.

HITMAC RC Koshien Yamaha
Team87 With Kyushu
Hanshin Riding School
Honda Midokai Kumamoto
Team Kodama
MobiusGreen YAOKAWASAKI
Team Sugai Racing Japan
Shibata Racing Family
moto CUBIC + Motorrad Toyota
H.L.O. Racing SUZUKIN

14 týmů z Suzuka Sunday Road Races

Poslední kvalifikací (ze tří vypsaných) byl závod Suzuka Sunday Road Races, ten se jel dokonce za deště. Z ní postoupilo 14 týmů: A tak uvidíme i jeden stroj Ducati Panigale V4 R.

Team de” Light
Yamashina Kawasaki & YIC & BR
8810R
EPS Racing Garage L8 & TT45
TransMap Racing with Ace Cafe
Shishu Team Nagano
YSS & speed Heart TTS
K’S Works
Honda Hamayuukai Hamamatsu Escargot
Honda EG Racing #112
ATOUN TIO Verity A
CLUBNEXT&MOTOBUM CRYPTO
Honda Koyokai Dream Racing Team
Banner Racing Ducati Osaka East

Pět týmů vybrala výběrová komise, také třeba KRT

Po skončení kvalifikačních závodů bylo přijato dalších pět týmů. Především to byl Kawasaki Racing Team, jehož sestava je opravdu hvězdná: Jonathan Rea, Leon Haslam a Toprak Razgatlioglu.

Kawasaki Racing Team
Team R2CL Sun Chlorella
Teramoto @ J-TRIP Racing
Honda Blue Helmets MSC
Hamamatsu Team Titan

Top-16 permanentních týmů z EWC FIM Endurance

54 kvalifikovaných týmů doplní 16 permanentních týmů z EWC FIM Endurance na celkový počet 70, jako jsou třeba Kawasaki SRC, Suzuki SERT, F.C.C. TSR Honda, WEPOL Racing Penz13 Yamaha, YART Yamaha, Honda Endurance Racing a ERC-BMW. A mezi Top-16 patří i aktuálně na 12. místě Fany Gastro BMW MOTORRAD- by Mercury Racing.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama