Reklama

Kdo je to vlastně druhý z Mugella Fabio Di Giannantonio!

V Mugellu prohrál Fabio Di Giannantonio při své domácí GP o pouhých 0,038 sec, přičemž 17letý Ital absolvuje 2016 svou první sezónu v mistrovství světa. V prvních 5 závodech Grand Prix letošní sezóny se umístil nejlépe dvakrát na P17 - v Texasu a v Le Mans, tak doma doslova čaroval.

Vloni skončil Fabio Di Giannantonio v seriálu Red Bull Rookies Cupu celkově na druhém místě a dokázal vyhrát na Sachsenringu, Masarykově okruhu a v Aragónu, a jelikož skončil druhý v prestižním italském šampionátu CIV a tak nebylo divu, že dostal nabídku do MS-Moto3 do týmu Fausta Gresiniho na sezónu 2016. 17letý Říman absolvoval svůj debut v MS ve Valencii 2015 jako náhradník za zraněného Andreu Locatelliho a obsadil ve své premiéře s motocyklem Honda P23.

2016 má tento Ital za sebou šest úvodních závodů Grand Prix a zatímco v prvních pěti vyšel bodově naprázdno, tak v Mugellu všechny překvapil prvním pódiovým umístěním ve své kariéře pilota Grand Prix. V Qualifying se umístil na P12, ale protože se pohyboval po trati velmi pomalu, tak byl na startovním roštu posunut až na P16. Ale během závodu se postupně probojovával stále dopředu a nakonec byl odmávnut se ztrátou pouhých 0,038 sec za vítězným Bradem Binderem.

2016 závodí v MS-Moto3 14 bývalých Red Bull Rookies a to ještě Danny Kent a Miguel Oliveira postoupili do Moto2: Niccolo Antonelli, Livio Loi, Brad Binder, Darryn Binder, Jorge Martin, Philipp Öttl, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, Andrea Migno, Stefano Valtulini, Bo Bendsneyder, Joan Mir, Fabio Di Giannantonio a Enea Bastianini, což znamená z 33 členného pole Moto3 celých 42%.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama