Reklama

Karel Hanika v Misanu nepojede!

Český jezdec Karel Hanika po svém výborném debutu v MS-Superbike na okruhu Laguna Seca - v obou jízdách bodoval a získal tak 5 mistrovských bodů - už zatím další pokračování v tomto šampionátu mít nebude.

Hanika havaroval v pátečním volném tréninku na Pannonia Ringu, když se zúčastnil Alpe Adria Championshipu nejen v kubatuře SBK za Mercury Racing s BMW, ale se strojem Yamaha 600 i STK 600.

Podmínky pátečního tréninku byly hodně nepříznivé, déšť a nárazový vítr byly i příčinou jeho crashe a důsledkem byla zlomenina levé klíční kosti. Ačkoliv byl Hanika okamžitě transportován do Brna a zde v nemocnici «U Svaté Anny» operován, tak operace sice proběhla skvěle, ale jelikož to byla tříštivá zlomenina, tak bude potřeba ještě nějakou dobu, než bude vše v pořádku.

Pro web Motoforum.cz český jezdec Karel Hanika řekl: „Příští závod WorldSBK v Misanu rozhodně nepojedu. Doufám, že ale budu v pořádku pro finále letošní sezóny EWC v Suzuce. (Zde by měl startovat Karel Hanika za tým Mercury Racing BMW s motocyklem BMW S1000RR s #121 a se spolujezdci Ježkem a Barrierem - pozn. Bosso). Zda budu pokračovat v seriálu WorldSBK v týmu Guandalini Yamaha Racing do konce sezóny 2018, není ale vůbec jasné.“

Po závodě «Pirelli Riviera Di Rimini Round» (6. - 8. července) následuje více než 2-měsíční přestávka, neboť další závod se jede 14. - 16. září jako «Portuguese Round» na okruhu v Algarve.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama