Reklama

Joshua Brookes jednorázově v australském šampionátu Superbike

Čekání na definitivní řešení závodní budoucnosti si šampion BSB 2015 Joshua Brookes ukrátí závoděním v australském šampionátu Superbike

Sympatický Australan letos jezdil jako týmový kolega našeho Karla Abrahama v World Superbike za tým Milwaukee BMW, 2017 to vše vypadalo na smlouvu v BSB s týmem Halsall Racing (s bikem Yamaha), ovšem toto jednání nedopadlo pro Brookese úspěšně.

Nyní tedy čeká ex-šampion australských mistrovství Superbike a Supersport na další nabídky a v rámci přípravy vzal za vděk účastí v Australasian Superbike Championship ve dnech 17. - 18. prosince v Sydney Motor Sport Parku (ex-Eastern Creek), kde bude pilotovat motocykl Kawasaki Ninja ZX-10R týmu SA Kawasaki BCperformance. Brookes nahradí zraněného Bena Burkeho a bude startovat jako týmový kolega lídra šampionátu Roberta Bugdena.

Joshua Brookes nezávodil v australském šampionátu už 11 let a tak neodolal příležitosti se vrátit na svůj domácí okruh.

Co se týká Brookesova závodění v WorldSBK, tak jediná šance by pro něho byla v maďarském týmu Toth Yamaha, ovšem zde je situace řádově 10%, že se tento tým vůbec na startovním roštu 2017 objeví. Čeká se na rozhodnutí týmu Ioda, zda vedle Mercada nasadí ještě druhou motorku Aprilia. Jinak už žádné volné místo na startovním roštu WorldSBK 2017 není. A pokud by Giampiero Sacchi toto místo neobsadil, tak by ho dostal právě Imre Toth. Ovšem favoritem #1 na volnou sedačku je Alex de Angelis ze San Marina, toho ostatně preferuje i DWO.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama