Reklama

Jonas Folger s dvěma wild card!

Zatímco v MotoGP jsou wild card pro sezónu 2020 úplně zakázány, tak v šampionátu WorldSBK jsou povoleny: A hned dvě využije bývalý pilot MotoGP Jonas Folger (26) z Německa.

Původně byl pochopitelně uvažován domácí závod v Oscherslebenu, ten se ale letos nepojede. Přesto se ale ex-pilot MotoGP v bojích o mistrovské body 2020 objeví, když se postaví na start v Misanu a v Barceloně.

Folger pojede sice v týmu MGM, stejně jako v IDM, ale k dispozici bude mít tovární motocykl Yamaha YZF-R1.

Je na vysvětlenou: V IDM v kubatuře Superbike jsou motocykly víceméně v konfiguraci STK, takže tento motocykl se v šampionátu WorldSBK nedá použít.

Připomínáme: Jonas Folger s 2017 postaral o senzaci, když s motocyklem Yamaha M1 Tech3 obsadil na Sachsenringu skvělé druhé místo a zdálo se, že má našlápnuto ke skvělé kariéře. Pak se ale jeho kariéra zastavila nemocí zvanou «Gilbertův syndrom» a Folger se na závodní motocykl vrátil až vloni pěti závody v kubatuře Moto2 jako náhradní jezdec, na body ale ani jednou nedosáhl.

Vloni byl Folger testovacím pilotem Yamaha Factory, na letošní sezónu dostal přednost Jorge Lorenzo.

Nyní má Folger jasný cíl: Stát se 2020 šampionem IDM-Superbike, upozornit na sebe pomocí dvou wild card v MS-Superbike a získat na sezónu 2021 stabilní místo v šampionátu WorldSBK.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama