Reklama

JMS/CEV-Moto3 vyhráli Lopez a Ogura, Salač 13.

Pole-Setter Alonso Lopez vyhrál první závod juniorského mistrovství světa v Jerezu. Ve druhém závodě havarovali těsně před cílem čtyři kandidáti na vítězství a nabídnutou šanci využil Ai Ogura a byl odmávnut v cíli jako první.

První závod JMS/CEV Moto3 vyhrál Pole-Setter Alonso Lopez s motocyklem Honda týmu Junior-Team Estrella Galicia 0,0. O pouhých 0,089 sec dojel za ním jako druhý Španěl z týmu VR46-KTM Dennis Foggia. Stupně vítězů dokompletoval Kazuki Masaki, tedy lídr Red Bull Rookies Cupu 2017, a dále byli klasifikováni Aaron Polanco, Vincente Perez, Jeremy Alcoba a Aleix Viu, celkově třetí v Rookies Cupu. Český jezdec Filip Salač z týmu Montáže Brož s motocyklem KTM byl odmávnut na P19 se ztrátou 21.914 sec.

Ai Ogura se jmenuje vítěz druhého závodu v Jerezu. Japonec byl odmávnut se svou Hondou s náskokem 0,868 sec, za ním byli klasifikováni Vincente Perez (KTM), Makar Yurchenko (KTM), Davide Pizzoli (KTM) a Rory Skinner (KTM). V posledním kole havarovali Jaume Masia, Alonso Lopez, Dennis Foggia a Kazuki Masaki. Díky těmto crashům nakonec bral body i náš Filip Salač - v cíli klasifikován jako 13. se ztrátou 22.595 sec.

V celkovém pořadí vede nadále Dennis Foggia s náskokem 60 bodů, druzí jsou Jeremy Alcoba a Vincente Perez. Alonso Lopez ztrácí 61 bodů, Top-5 kompletuje Masaki - ten je za Foggiou o 73 bodů zpět. Filip Salač je na 28. místě.

Z Pole-Position startující testovací pilot KTM Ricky Cardus vyhrál v Jerezu suverénně závod ME/CEV Moto2.

Se ztrátou 3,5 sec projel jako druhý cílem Eric Granado, stupně vítězů doplnil úřadující šampion Steven Odendaal, následovali Dimas Ekky, Lukas Tulovic, Joe Roberts, Hiroki Ono, David Sanchis a Federico Fuligni.

V celkovém pořadí vede Eric Granado o 20 bodů, druhý je Ricky Cardus, 43 bodů pak ztrácí třetí obhájce titulu Steven Odendaal. Čtvrtý je Hector Garzó a pátý Joe Roberts u USA.

V ETC (European Talent Cup) vyhrál první závod Andreas Peréz, druhý se umístil Alex Toledo a stupně vítězů dokompletoval Peetu Paavilainen; P14 obsadil Ondřej Vostatek, 25. byl odmávnut Filip Řeháček. Druhý závod ETC vyhrál Francisco Goméz, druhý skončil Joan Uviňa a třetí Carlos Tatay; Ondřej Vostatek obsadil P13, Filip Řeháček P24.

V celkovém pořadí je na čele Manuel González (115 bodů), druhý je Simon Jespersen (98) a třetí Alex Toledo (95)....Ondřej Vostatek má 31 bodů a to mu stačí na 13. pozici, Filip Řeháček zatím body nezískal.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama