Reklama

Jeden motocykl Yamaha YZF-R1 pro Marca Melandriho!

Původně měl být nový tým v MS-Superbike GRT Yamaha juniorským týmem továrny Yamaha pro tento šampionát. Nyní se ale do hry vložila jak Dorna, tak TV Mediaset. Vedle mistra světa MS-Supersport Sandra Corteseho z Německa bude druhý motocykl pilotovat zkušený Ital Marco Melandri.

Oficiální představení 36-letého Melandriho v jeho novém týmu se sponzorem PATA se bude konat na motocyklové výstavě EICMA v Miláně v neděli 11. listopadu. Dorna doufá, že angažováním Melandriho o další sezónu (2019), uzavře Mediaset novou smlouvu o přenosech z MS-Superbike, která končí letos 31. prosince.

V praxi to zřejmě také znamená návrat 22-letého Itala Federica Caricasuola do týmu Bardahl Evan Bros, odkud byl do GRT pouze zapůjčen a kde pojede opět motocykl kubatury Supersport.

Operace Melandri-Yamaha bude z velké části finančně zajištěna firmou PATA, který již nyní financuje závodění oficiálního továrního týmu Yamaha s Michaelem vd Markem a Alexem Lowesem. Jako další sponzor by měl fungovat firma ENI, která už jeden čas byla titulárním sponzorem MS-Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama