Reklama

IgaX Team bude debutovat v CEV Moto3 se 2 Čechy

IgaX Team bude letos poprvé závodit v šampionátu CEV-Repsol v kubatuře Moto3, když zatím jsme tuto závodní stáj viděli hlavně v šampionátu ETC. A piloty budou dva mladí našinci, Ondřej Vostatek a Filip Řeháček.

Po Filipu Salačovi se tak v tomto šampionátu objeví Ondřej Vostatek, narozený 2004 v Praze, který má za svými zády českou motocyklovou federaci a o 2 roky starší jeho krajan Filip Řeháček, který naopak pochází z Brna, za nímž stojí Brno Circuit Junior Racing Team.

Oba dva čeští teenageři závodili v loňské sezóně v šampionátu European Talent Cup (ETC) za stejnojmennou stáj IgaX a společně s týmem, kde je manažerem Alex Martinez budou letos absolvovat šampionát CEV-Moto3, který je zároveň juniorským mistrovstvím světa této kubatury.

V sezóně 2018 si vedl lépe Ondřej Vostatek, který se v ETC umístil celkově na 15. místě, zatímco Filip Řeháček obsadil v uplynulé sezóně 39. místo.

Oba dva mladí Češi pojedou v šampionátu FIM CEV Moto3 Junior World Championship na motocyklech KTM RC 250 GP a budou se moci spoléhat na rady bývalého motocyklového závodníka z WorldSBK Ondřeje Ježka, který patřil ještě v nedávné době mezi nejrychlejší Čechy.

Týmový manažer stáje IgaX Alex Martinez je názoru, že je výhodou debutu především to, že oba jezdce už tým zná a to vše usnadní. Dále říká, že to sice bude rok učení pro všechny, ale motivace všech zúčastněných je hodně vysoká a celý tým do toho dá maximum.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama