Reklama

Ideální podmínky na testech v Jerezu

Testy IRTA na okruhu v Jerezu de la Frontera dnes začaly za optimálních povětrnostních podmínek. V úvodu byli dnes nejrychlejší Francesco Bagnaia v Moto2 a Jorge Martin v Moto3. Náš Jakub Kornfeil skončil dnes ráno v Top-10.

Na špici časové tabulky prostřední kubatury Grand Prix byl po první části dnešního testování Francesco Bagnaia (Kalex) z týmu VR46, který se testu ve Valencii nezúčastnil a ráno zajel nejrychlejší čas 1:42.66. Za Bagnaiou následoval se ztrátou 0,158 sec další Ital Lorenzo Baldassarri z týmu Sita Ponse. Stejně jako ve Valencii si vedl skvěle Isaac Vinales z týmu SAG (oba Kalex); Top-5 pak dokompletovali Miguel Oliveira (KTM) a zkušený Mattia Pasini (Kalex). Stále lépe se s motocyklem kubatury Moto2 sžívá Hector Barbera (6.), v elitní desítce se dále umístili Xavi Vierge (7.) s prvním motocyklem Suter, Alex Marquez - rovněž ve Valencii chyběl (8.) - Simone Corsi (9.) a velký papírový favorit Sam Lowes (ani ten ve Valencii netestoval) s KTM pak dokompletoval Top-10.

Španěl Jorge Martin (Honda) s náskokem 26/1000 byl nejrychlejším jezdcem úvodu nejslabší objemové kubatury Moto3. Jeho nejrychlejší kolo mělo dnes dopoledne hodnotu 1:46.985. Za ním skončil druhý jeho krajan Aron Canet s motocyklem stejné značky, třetí se umístil Ital Enea Bastianini (rovněž Honda), který ztratil 0,305 sec. Jeho týmový kolega a krajan Lorenzo Dalla Porta obsadil místo 4., Tony Arbolino dokompletoval Top-5. Niccolo Antonelli (Honda) skončil dnes ráno šestý, Phillipp Öttl jako první pilot s KTM sedmý, Gabriel Rodrigo (KTM) osmý, Andrea Migno (KTM) devátý a Top-10 dokompletoval český jezdec Jakub Kornfeil (KTM).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama