Reklama

Honda láká Bautistu!

Manažerem Alvara Bautisty je, stejně jako manažerem «Doviho», jistý Simone Battistella. Ale ten nyní začal hrát hodně vysoký poker. Šéf týmu Aruba-Ducati Stefano Cecconi by ale chtěl podepsat prodloužení smlouvy se španělským jezdcem co nejdříve.

Během závodního víkendu v Misanu jednali Stefano Cecconi, Alvaro Bautista a Simone Battistella, ale k žádnému definitivnímu rozhodnutí nedošlo.

Jedno je jisté, Battistella je skvělým hráčem pokeru. A tak nedává najevo, kdo všechno se zajímá o lídra šampionátu.

Vítězný balíček ale Bautistovi není schopen nikdo nabídnout. Ten si je ale naopak dobře vědom toho, že kromě jeho samotného letos nikdo s novým motocyklem Ducati nevyhrál.

Honda udělala Bautistovi nabídku, ale kromě více peněz než má Alvaro od Ducati, nemá co nabídnout. Přesto Honda hledá za každou cenu jezdce, který by dokázal vyhrávat závody a dosavadní týmová #1 Leon Camier během svých 11 sezón a 215 závodů WorldSBK ani jednou nevyhrál.

„Chtěl bych zůstat u Ducati, v kterém šampionátu, to ale ještě nevím. Čekáme na dobrou možnost, jak se vrátit do MotoGP. Doufám, že se tento měsíc vše rozhodne“, ví dobře Bautista, který z 19 závodů jich 14 vyhrál.

Bautistův týmový kolega Chaz Davies je v šampionátu 2019 na osmém místě a získal pouze 3 pódiová umístění: „Jsem jako jediný s Ducati rychlý, ostatní mají problémy. Ducati si tedy musí hodně dobře promyslet, co bude dále. Honda chce přijít s novým motocyklem, stejně jako Kawasaki. A Yamaha se zlepšuje hodně pravidelně. Chtěl bych podepsat novou smlouvu ještě tento měsíc, v každém případě před letní přestávkou“, říká 34-letý Španěl.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama