Reklama

Hervé Poncharal hledá jezdce pro Moto3

Francouzský tým Red Bull-KTM-Tech3 se na přání KTM transferoval do kubatury Moto3, kam přestoupil z prostřední kubatury Moto2. V MotoGP se plány nemění, Red Bull Tech3-KTM bude závodit s dvojicí Miguel Oliveira a Brad Binder.

Majitel týmu Tech3 Hervé Poncharal ovšem hledá pro svůj nový tým v Moto3 stále ještě oba jezdce.

Aktuální situace je pro všechny týmové šéfy v nejslabší objemové kubatuře stejná: „Existuje více špičkového materiálu a špičkových týmů, než Top jezdců“, je třeba názor Petera Öttla, kterého tým - společně s Maxem Biaggim - bojuje s Aronem Canetem o titul mistra světa a který bude příští rok vést tovární tým Husqvarna - Moto3 se dvěma jezdci.

Ale pojďme nazpět k týmu Hervého Poncharala: Ten jedná s jezdci jako Andrea Migno (upadl v nemilost v týmu Sky VR46) a nesmíme zapomenout, že čtyři Top jezdci odcházejí do Moto2 (Canet, Dalla Porta, Ramirez a Fenati).

Alternativou se zdá, že v týmu Tech3 by mohl v sezóně 2020 závodit jeden zkušený jezdec - např. 23-letý Andrea Migno (vítěz GP z Mugella 2017), a k němu talent z Red Bull Rookies Cupu.

Nejvíce nadějí má v tomto směru Carlos Tatay (v 9 odjetých závodech 4x vyhrál, 3x byl odmávnut na 2. místě a 1x skončil třetí), jsou zde ale také Pedro Acosta a Yuki Kunii.

Po skončení závodění v MS-Moto3 týmu Capital Dubai majitele Fiorenza Caponery našel dosavadní jezdec okamžitě místo v jiném týmu: Jaume Masia pojede za Leopard Honda, kde bude jeho týmovým kolegou Denis Foggia. A už jmenovaný Andrea Migno je volný...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama