Reklama

Hector Barbera má za sebou skvělý debut v BSB

Při hledání volného motocyklu na závodění uspěl Héctor Barberá v britském šampionátu Superbike. A hned při svém debutu v Doningtonu s Kawasaki zanechal opravdu velmi dobrý dojem.

Nikdo nepochybuje o tom, že britský závodní seriál Superbike (BSB) je nejkvalitnějším národním šampionátem vůbec, kdy ani etablovaní piloti z MS zde nejsou automaticky adepty na dobré výsledky. Navíc motocykly nemají třeba kontrolu trakce, takže BSB je pro ex-jezdce MotoGP a WorldSBK hodně velká změna.

Héctor Barberá, který po rozchodu s týmem Toth Yamaha (WorldSSP) nahradil v Assenu a v Imole v týmu Orelac Kawasaki zraněného Leandra Mercada v WorldSBK, absolvoval v BSB velmi úspěšný debut. Přitom to bylo vše na poslední chvíli a Barbera nahradil zraněného Bena Currieho bez jediného testu a přesto se zasloužil o nejlepší týmový výsledek: V prvním závodě byl odmávnut jako osmý, v druhé jízdě jako šestý a ve třetí při boji o stupně vítězů havaroval.

Týmový manažer Jack Valentine nechá Barberu závodit i v Brands Hatch (14. - 16. června), ještě předtím ale zkušený Španěl testoval v Knockhillu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama