Reklama

Hanika pojede MSJ za Němce

Po ukončení svého závodění - dočasném? - v MS-Moto3 chce český pilot s německým týmem Freudenberg odstartovat ve Španělsku svou novou kariéru. S tímto týmem s motocyklem KTM se stal Karel Hanika mistrem Evropy 2013.

Týmoví majitelé Carsten a Micheal Freudenberg bedlivě sledovali poslední vývoj okolností kolem českého talenta Karla Haniky.

20letý Čech vyhrál 2013 Red Bull-Rookies-Cup a s týmem Freudenberg se stal nejen mistrem Evropy, ale se stejným týmem absolvoval i úspěšné starty v IDM. Následující závodění v MS-Moto3 bohužel nevedlo k očekávaným úspěchům. Během dvou let v továrním týmu KTM nedojel během 34 startů ani jednou v Top-5, o umístění na stupních vítězů ani nemluvě. A následující závodění v týmu Platinum Bay-Real Estate s motocyklem Mahindra bylo pouze trápením: Během 7 závodů Grand Prix sezóny 2016 nezískal Hanika ani jeden bod, a závod nejlépe dokončil 1x v Top-20.

Karel Hanika bude tedy od 1.-3. července 2016 závodit za tým Freudenberg s motocyklem KTM RC 250 GP v MSJ-CEV Moto3TM na okruhu Circuito de Albacete ve Španělsku.

Tým Freudenberg se tak v MSJ poprvé postaví na start tohoto šampionátu se dvěma piloty - týmovým kolegou Karla Haniky bude mladý Němec Tim Georgi (16 let).

„Jsem velmi rád, že jsem nazpět ve svém nejmilejším týmu, ke kterému mě váže tolik pěkných vzpomínek. Moc se těším, že budu smět opět závodit na jednom z motocyklů KTM. Chtěl bych poděkovat KTM, že jsem od nich dostal novou šanci. KTM je bikem, s kterým jsem závodil v posledních dvou letech. Myslím si, že jsme schopni dosáhnout dobré úspěchy. Ovšem nejdříve si musím na KTM opět zvyknout a musíme pro mě zvolit ten nejlepší Setup. A přesto, že Niveau v MSJ je možné srovnat výkonnostně s MS, jsem si jistý, že jsme schopni odvést dobrý job. Jsem na 100% připraven a už se moc těším“, řekl pro Speedweek.com český talent.

Dle informací našeho webu měl český jezdec ještě další nabídky: Závodit ještě letos v STK FIM Cupu za český tým DRT Racing nebo v roce 2017 startovat v seriálu WorldSPP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama