Reklama

Guandalini Racing: Tamburini na BMW

Po dvou svízelných sezónách v WorldSBK s motocyklem Yamaha přechází italská stáj Guandalini Racing na motocykl BMW S1000RR a do úplně jiného šampionátu.

Stroj BMW S1000RR bude totiž v italském mistrovství CIV-SBK pilotovat 27-letý Ital Roberto Tamburini, úřadující vice-mistr Evropy STK 1000.

Jak naši pravidelní čtenáři jistě dobře vědí, na mezinárodním levelu je kubatura STK 1000 už loňským sněhem a mistrovství Evropy se letos jelo opravdu naposledy.

Zatímco německý mistr Evropy Markus Reiterberger přešel o nějaký ten level výš a pojede šampionát WorldSBK v týmu SMS BMW, tak jeho velký italský soupeř Roberto Tamburini (na konci šampionátu ho od eventuálního titulu dělilo pouhých 14 bodů) pojede vysoce kvalitní italský šampionát CIV v kubatuře Superbike.

Jen připomínám: Za tým Guandalini Racing závodili v uplynulé sezóně dokonce hned 3 Češi: Zatímco Ondřej Ježek během 14 závodních jízd získal pouhé 2 body, tak Karel Hanika za pouhé dva starty jich nashromáždil 5! a zkušený Jakub Smrž při 6 startech nebodoval vůbec.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama