Reklama

Grid WorldSBK se pomalu plní

Dá se říci, že grid šampionátu WorldSBK je už z více než 90% plný, pouze týmy MIE Honda - 2 jezdci, Ten Kate Yamaha, Motocorsa Ducati a Brixx Ducati ještě své jezdce nepotvrdily. A možná u Outdo Kawasaki TPR (Pedercini) pojede ještě druhý pilot. Tedy maximálně je ještě 5 volných míst.

Všechno nasvědčuje tomu, že 21-letý Ital Axel Bassani získá preferované místo v týmu Motocorsa. Tento tým má k dispozici hodně rychlý motocykl Ducati Panigale V4R, ale malému soukromému týmu ze severní Itálie chybí potřebný budget, aby si mohl dovolil jezdce se zvučným jménem. Řadu týdnů s nimi jedná Loris Baz, ovšem názorově se obě strany rozcházejí. Baz by chtěl minimálně 100 000 Euro ročně plus peníze za výdaje a cestovné, a tak 21-letý hodně průměrný jezdec Axel Bassani zřejmě dostane přednost. Navíc Bassani je schopen přinést zajímavý sponzorský příspěvek. Bassani vloni závodil v šampionátu WorldSSP za tým Motoxracing Yamaha a skončil celkově na P17 (dvakrát dojel v Top-10), když v posledních 8 závodních jízdách pravidelně bodoval. Jinak je Bassani v sezóně 2016 v šampionátu WorldSSP vítězem soutěže jezdců, kteří startovali pouze v evropských závodech.

Do včerejška se měl majitel jednoho z nejlepších privátních týmů Lucio Pedercini rozhodnout, zda nasadí do sezóny MS-Superbike 2021 dva, nebo jednoho jezdce. Rookie Loris Cresson je už delší dobu jasný, druhým by mohl být buď Sandro Cortese nebo také Loris Baz. A nový hlavní sponzor Outdo by měl podepsat novou smlouvu až na 4 roky. Zajímavé je, že Lucio Pedercini musel vyrazit do Jerezu už v pondělí vlastním autem (je to více než 2.000 km), neboť u něho v Itálii byl velký problém s testem PCR a navíc je nyní daleko méně leteckých možností, jak se do Jerezu vůbec dostat.

Týmy & jezdci WorldSBK 2021

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)
MIE Honda: Takahashi? Granado? Torres? Mercado?
BMW: Tom Sykes (GB), Michael van der Mark (NL)
Bonovo Action BMW: Jonas Folger (D)
RC Squadra Corse BMW: Eugene Laverty (IRL)
Pata Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)
GRT Yamaha: Garrett Gerloff (USA), Kohta Nozane (J)
Ten Kate Yamaha: Baz? Cortese?
Gil Motor Sport Yamaha: Christophe Ponsson (F)
Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)
Puccetti Kawasaki: Lucas Mahias (F)
Orelac Kawasaki: Isaac Vinales (E)
Outdo Kawasaki TPR: Loris Cresson (B), ?
Aruba.it Ducati: Scott Redding (GB), Michael Rinaldi (I)
Go Eleven Ducati: Chaz Davies (GB)
Motocorsa Ducati: Axel Bassani (I)
Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F)
Barni Ducati: Tito Rabat (E)

Tučně = potvrzeni



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama