Reklama

GP Austrálie: Z Moto3 ještě nikdo na Phillip Islandu nevyhrál

Boj o titul v kubatuře Moto3 je už rozhodnut, ovšem souboj o vice-mistra světa pokračuje. Zde jsou všechna důležitá fakta před závodním víkendem této kubatury na Phillip Islandu.

Od GP Aragón je Brad Binder z týmu Red Bull KTM Ajo novým mistrem světa kubatury Moto3. Na místě druhém je Enea Bastianini (Honda) se ztrátou 21 bodů před Jorgem Navarrem, který má náskok 14 bodů na Rookieho Nicolo Bulegu - Sky VR46.

- Žádný z aktuálního startovního pole kubatury Moto3 ještě na Phillip Islandu nevyhrál závod Grand Prix.

- Všechny čtyři závody Moto3, které se na Phillip Islandu dosud konaly, vyhráli jezdci s motocykly KTM. Naopak posledním vítězem s motocyklem Honda byl 2005 Tom Lüthi, tehdy ale v kubatuře 125 ccm.

- Brad Binder bojoval vloni o vítězství v GP Austrálie, nakonec ale obsadil místo třetí.

- Enea Bastianini ještě nikdy na Phillip Islandu nedojel do cíle. Startoval zde dvakrát a vždy se závod pro něho skončil předčasně. V posledních třech závodech této sezóny ale dojel vždy v Top-3, v Japonsku pak poprvé letos vyhrál.

- Jorge Navarro skončil vloni na Phillip Islandu čtvrtý, o pouhých 0,009 sec za Bradem Binderem.

- třetím místem v Japonsku se dostal Nicolo Bulega před Joana Mira v boji o titul «Rookie of the Year» kubatury Moto3. Bulegu, Mira a Di Giannantonia dělí pouze 4 bodů.

- Jakub Kornfeil vedl v roce 2015 australský závod Moto3 v předposledním kolem, nakonec byl odmávnut v Top-5 se ztrátou pouhých 0,288 sec za vítězem Miguelem Oliveirou. v L7 udělal přitom Kornfeil v jedné zatáčce jezdeckou chybu a propadl se až na P22.

- Maria Herrera byla vloni odmávnuta v Austrálii na P11, což je její dosud nejlepší umístění v kariéře Grand Prix.

- John McPhee stál vloni v Austrálii na Pole-Position, v L7 ale havaroval po kolizi s Joanem Mirem, který zde jako náhradník za Hirokiho Ona absolvoval debut v Grand Prix.

- Francesco Bagnaia zajel vloni s motocyklem Mahindra nejrychlejší kolo v závodě, ačkoliv předtím havaroval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama