Reklama

GoEleven blízko dohody s Aprilií

Protože továrna Aprilia snížila více než o polovinu ceny leasingu za dvě motorky do MS-Superbike na aktuálních 500.000 Euro za sezónu, zdá se, že italskou značku z Noale uvidíme na startovním roštu i v sezóně 2019.

Po čtyř letech bez jediného úspěchu se tým Gianniho Ramella GoEleven rozhodl vyměnit značku Kawasaki za jinou.

Jen připomínám: V prvních deseti letech tohoto století slavil tým Gianniho Ramella pod jménem Sterilgarda Go Eleven Ducati s jezdci Maxem Biaggim a Rubenem Xausem řadu úspěchů v MS-Superbike. V sezóně 2008 se třeba Max Biaggi umístil celkově na 7. místě (celkem 7 pódiových umístění), rovněž Ruben Xaus zakončil sezónu v Top-10.

2015 se tento italský tým vrátil s motocykly Kawasaki a s pilotem Romanem Ramosem do šampionátu motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým. Ovšem očekávané úspěchy se nedostavily: Umístění 15.; 15.; 12. a 16. zůstaly daleko za očekáváním jak majitele týmu tak i sponzorů.

Italské továrny v tomto šampionátu byly v sezóně 2018 celkem tři: MV Agusta, Ducati a Aprilia. Jelikož ale MV Agusta se závoděním v šampionátu MS-Superbike končí a Ducati už má tři týmy (Aruba, Barni a Motocorsa), tak vše směřuje k dohodě týmu GoEleven s Aprilií.

Navíc obchodní ředitel Aprilie Roberto Colaninno vyšel týmu Gianniho Ramella hodně vstříc.

Stáj GoEleven by ukončila své aktivity v šampionátu MS-Supersport (mimochodem jednu sezónu zde jezdil i Čech Ondřej Ježek - 2016 skončil celkově na P14) a v MS-Superbike by se chtěla představit s dvěma motocykly.

Jedním z jezdců by měl zůstat díky dlouholeté spolupráci 27-letý Španěl Roman Ramos, na druhé místo je ale hned několik kandidátů. 32-letý ex-vícemistr světa Eugene Laverty z Irska, 25-letý Francouz Loris Baz, 33-letý Španěl Xavi Fores nebo 25-letý Ital Lorenzo Savadori.

A právě posledně jmenovaný je vlastně chráněncem Aprilie už několik let, takže pokud dojde k dohodě, je dle webu Motoforum.cz kandidátem do sedla motocyklu RSV4 právě italský jezdec Lorenzo Savadori.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama