Reklama

Freudenberg Racing 2017 bez Haniky!

Německý tým Freudenberg Racing už oznámil svou definitivní sestavu týmu na rok 2017. Tvoří ho tři talentovaní jezdci, kteří budou závodit celkem ve dvou šampionátech. Bohužel mezi nimi chybí loňský pilot Karel Hanika z Brna.

Tři teenageři se jmenují Tim Georgi, Jan-Ole Jähnig (oba z Německa) a Walid Soppe z Nizozemí. Budou závodit v závodním seriálu ADAC Northern European Cupu (NEC) a ve vybraných závodech MSJ Moto3, tedy CEVu Repsol.

16-letý Walid Soppe pak pojede seriál Red Bull Rookies Cupu, ale samozřejmě ne za tým Freudenberg Racing.

16-letý Tim Georgi svou smlouvu s týmem Freudenberg pouze prodloužil. Zatímco mladý Berlíňan vyhrál suverénním způsobem závody Northern Europe Cupu, tak v MSJ bodovat nedokázal. Při svém startu s wild card na Sachsenringu v rámci GP Německa obsadil místo 21.

15-letý Jan-Ole Jähnig je aktuálním vice-mistrem «ADAC Junior Cups powered by KTM».

Nizozemec Walid Soppe obsadil 2016 celkově P18 v Red Bull Rookies Cupu.

Všichni tři závodníci budou jezdit s motocykly KTM.

V loňském roce měl Georgi jako týmového kolegu našeho Karla Haniku, který od poloviny sezóny po vyhazovu z MS-Moto3 závodil v MSJ právě za tento německý tým a získal během 6 startů v MSJ-Moto3 dvě pódiová umístění. Kromě toho startoval Hanika také ve dvou závodech za Freudenberg Racing na wild card a zatímco v Brně na Masarykově okruhu byl za deště odmávnut na 16. místě, tak ve Valencii na okruhu Ricarda Torma skončil na 22. místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama