Reklama

Forward Racing: Granado out, I. Vinales in

Tým Forward Racing Moto2 kontroverzního majitele Giovanniho Cuzariho udělal těsně před závodem na Red Bull Ringu jezdeckou změnu.

V týmu Forward Moto2-Racing došlo před GP Rakouska k výměně jezdců: Z týmu byl vyhozen úřadující mistr Evropy Moto2 Eric Granado z Brazílie - bez jediného bodu v prvních 11 závodech letošní sezóny, a jeho místo zaujal naopak z týmu SAG vyhozený Španěl Isaac Viňales. Ovšem nějaké velké výsledky se od bratrance továrního pilota MoviStar Yamaha Mavericka Viňalese zase očekávat nedají, vloni skončil v MS-Moto2 na 24. místě, letos je aktuálně 22. se ziskem 7 bodů.

Týmový majitel Giovanni Cuzari vše okomentoval slovy: „Eric Granado odchází na vlastní žádost, neboť chce jezdit mistrovství Brazílie Superbike.“

Jaký je skutečný stav věci, je těžko posoudit: Ale tým Forward Racing Moto2 už horko těžko sháněl na letošní sezónu jezdce, nakonec zde pilotovali motocykly Suter už jmenovaný 22-letý Brazilec Eric Granado (svěřenec ex-mistra světa Carlose Lavada) - nejlépe dojel v Mugellu jako 19. a z týmu VR46 po sezóně 2017 propuštěný 19-letý Ital Stefano Manzi - aktuálně na 23. pozici se ziskem pouhých 6 bodů.

Mimochodem: Tým Forward Racing Moto2 bude závodit v sezóně 2019 s motocykly MV Agusta - tato kultovní italská značka se vrací do mistrovství světa Grand Prix po 42 letech - které budou vyrobeny ve Švýcarsku v továrně Suter Industries.

Jen připomínám: 1992 koupila značku MV Agusta firma Cagiva majitele Claudia Castiglioni (CAstiglioni Giovanni VArese). Tuto značku jsme zaregistrovali od roku 1980, kdy v Ufer Lago Varese stavěla vlastní motocykly. Na určitou dobu dokonce převzala také produkci motocyklů Harley Davidson.

Od doby, kdy se Castiglioni stal majitelem firmy MV Agusta, tak tato značka zažila jak úspěchy, tak také pády.

AMG Mercedes sice koupila 25% akcií od firmy MV Agusta, ale brzy se z tohoto ztrátového obchodu stáhla do ústraní.

Ačkoliv v roce 2015 prodala MV Agusta méně než 9000 motocyklů, tak dle už jmenovaného týmového šéfa Forward-Racing Giovanniho Cuzariho chtěla nejen vstoupit do MS-MotoGP, ale od 2019 dodávat jednotné motory pro kubaturu Moto2, a k tomu ještě závodit v MS-Superbike a MS-Supersport.

Co se ve skutečnosti podařilo, můžete vážení čtenáři posoudit sami: Skoro nic...!

Cuzari oznámil vstup motocyklů MV Agusta do MS-Moto2 minulý podzim, což se nestalo...

A jak už jsem napsal, motocykly Moto2 pod jménem MV Agusta budou postaveny ve Švýcarsku u firmy Suter Industries.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama