Reklama

Florian Prüstel (Saxoprint Peugeot): Top-10 je náš cíl s Kornfeilem

Německý tým Peugeot MC Saxoprint-Moto3 chce s Jakubem Kornfeilem skončit v konečném pořadí v Top-Ten. A obchodní ředitel Florian Prüstel vysvětluje, proč byl angažován Babyface Pulkkinen (16).

Ingo Prüstel byl dříve Co-Sponsor u týmu Racing Team Germany a převzal saskou závodní stáj Moto3 během první poloviny sezóny 2016.

Ingo a jeho syn Florian Prüstel mají v Callenbergu, nedaleko Sachsenringu, Int. logistickou firmu se 150 trucky a ročním obratem 26 milionu Euro.

Byla vybudována firma «PrüstelGP» a tým má nyní solidní finanční bázi pro závodění v MS.

Peugeot Motocycles dodává tovární motocykly a také platí materiál v hodnotě okolo 350.000 Euro, Saxoprint se jako hlavní sponzor stará o podstatnou část ročního rozpočtu, který je 1,2 milionu.

Úplně nová je jezdecká dvojice na sezónu 2017: Zkušený Čech Jakub Kornfeil (23) nahradil brněnského vítěze Johna McPheeho, jako junior byl angažován 16-letý Fin Patrick Pulkkinen.

K angažování 16-letého Patricka Pulkkinena měl během testů IRTA v Jerez obchodní ředitel Florian Prüstel (PrüstelGP) následující vysvětlení: „Hledali jsem nějakého mladého jezdce do našeho týmu, kterého bychom postupně vedle Jakuba Kornfeila připravovali na budoucnost. Rozhlížel jsem se kromě jiného také v Red Bull Rookies-Cupu a potom jsme v Aragónu nechali testovat následující jezdce: Dakota Mamola, Aleix Viu, Vincente Perez a Patrick Pulkkinen zajížděli skoro shodné časy, ale Patrick nás napadl kvůli perfektní spolupráci s týmem a s mechaniky, proto jsme s ním uzavřeli dvouletou smlouvu“. „Vzhledem k jeho váze, ačkoliv přibral v zimě několik kilo, tam má stále pouze 53 kg, takže musíme přidat 7 nebo 8 kg závaží. Celková minimální váha je v Moto3 152 kg, okolo 83 kg váží motocykl, k tomu je nutno připočítat kombinézu, helmu, rukavice, protektory a závodní boty, říká dále Prüstel jr.

Na otázku, jaký cíl má do sezóny vloni osmý v MS-Moto3 Kornfeil, je jeho odpověď následující: “Jakub chce se Peugeotem dosáhnout stejné umístění jako vloni, tedy skončit v Top-10. Pokud Patrick skončí na nějakém závodě do Top-25, tak budeme pro první rok spokojeni. Ve druhém roce máme pochopitelně u něho vyšší cíle„.

Angažování Fina bylo pochopitelně i přání promotéra Dorny, neboť 2018 nebo 2019 je v plánu GP Finska: “Je to i politické pozadí, Dorna nám toto přání sdělila přes týmového manažera Terrella Thiena. Rozhodně Dorna stojí hodně silně za volbou tohoto jezdce, rozhodně nechtěla žádného dalšího Španěla..."



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama