Reklama

Filip Salač: Nepovedený závodní víkend

Opravdu NEPOVEDENÝ závodní víkend má za sebou český jezdec Filip Salač, který se zúčastnil FIM CEV Repsol v Le Mans. Až 27. v Qualifying a 18. v závodě nejsou tím, co si český talent před francouzským víkendem přál.

Faktem ovšem je, že Qualifying nejsou letos Salačovou doménou, v portugalském Estorilu 26. místo (9. řada gridu), ve Valencii 20. pozice (7. řada startovního roštu) a nyní v Le Mans 27. místo (9. řada na startu).

Bezprostřední slova Filipa Salače po sobotním závodě: „V Le Mans mame pouze patecni dva merene treninky, sobotni ranni warm up a odpoledni zavod.

Hned po par prvnich kolech jsem bohuzel v pomalem kole spadnul, nemel jsem dostatecne nahrate pneu a nemohl jsem pokracovat!

Do druheho meraku mi chybeli najete kilometry a navic mi vyjizdela motorka ze zatacek, ale nebylo mozne ztracet cas zajizdenim do boxu na zmeny, nemel jsem tam nic najeto, vic jak na 27.misto to nestacilo!

Byl jsem opravdu rozhozeny, ale v nedelnim zahrivaku se zdalo, ze motorka funguje, a presto, ze bylo podstatne chladno, pouhych 10*C zlepsil jsem casy z predchoziho dne. S nastavenim motocyklu jsem byl docela spokojeny, zakoncil jsem 9.

Do závodu jsem startoval z 9. řady, z 27. mista.

Vedel jsem, že to bude velmi těžké dostat se dopředu. Po startu jsem se ani nepropadl ani neposunul, ale díky pádu jezdce v 3. zatáčce jsem musel vyjet mimo trať a pár jezdců mě předjelo. Prvním kolem jsem projel na 28 místě. Začal jsem se pomalu prokousávat a dohánět skupinku předemnou. Poté co jsem ji dojel tak jsem se nemohl dostat výše, protože jak jsem se snažil, tak mi nejela motorka. Ani ze slipstreamu ( z vetru ) jsem nemohl předjet a byl sem rád že jsem se jich udržel.. pokaždé co jsem to zkusil tak mi to vrátili na rovince.. nakonec jsem závod dokončil na 18 místě. Tento víkend byl jeden nejhorší z mojí závodní kariéry a doufám, že se to nebude opakovat Snad uz se konecne podari postavit konkurence schopny motocykl a budu mít kapku štěstí.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama