Reklama

Filip Salač celkově druhý až třetí

V pořadí již třetí závodní víkend Red Bull MotoGP Rookies cup je za námi. V holandském Assenu se tentokráte odjely dva závody. V sobotním Filip Salač cílem projel po neustálých soubojích o druhé místo v šestičlenné skupince jezdců pátý.

Neděle už pro nás byla veselejší. Od vydařeného startu, po „propad“ až na desáté místo Filip dokázal nasadit tempo, zabojoval, získal cenné stříbro za druhé místo a připsal si dvacet bodů. Celkově se tak po tomto víkendu posunul na třetí místo se stejným počtem 66.bodů s druhým Carlosem Tatayem.

Filip Salač: „Páteční volné tréninky jsem si hlavně najížděl trať na suchých pneumatikách, protože jsem v Assenu jezdil pouze na vodě, a to naposledy před dvěma lety. Byl jsem sedmý a čtrnáctý.

Do kvalifikace jsme udělali pár změn, kde se ukázalo, že jsme šli dobrým směrem. Postupně jsem dokázal vylepšovat své časy. V posledním kole, kdy jsem měl rozjeté své nejrychlejší kolo a byl nejrychlejší ve třech sektorech mi ale do stopy najel Fin Paavilainen a stačilo to pouze na sedmou výchozí pozici na startu.

V sobotním závodě jsem dojel pátý 0,8s za druhým a radost jsem z toho moc neměl. Po dobrém startu jsem byl čtvrtý, ale v průběhu závodu jsem se držel na pátém - šestém místě. Později jsem sice dojel skupinku bojující o druhé místo, ale pak mě předjel jezdec za mnou a opět se nám skupinka jezdců vzdálila.

Jsem na sebe naštvaný, protože jsem dělal chyby, nechával v zatáčkách volné místo a lehce se nechal předjet. Na druhou stranu jsem byl rychlý a jezdil stabilní časy, s čímž jsme byli spokojeni. Dostal jsem ještě pár cenných rad do dalšího závodu od kluků Smržových, udělali jsme změny na podvozku a už jsem se těšil na nedělní závod.

Start se mi i v druhém závodě povedl, ale hned v prvním kole, ve třetím úseku jsem měl co dělat, abych nespadnul. Rozhodilo mě to z rytmu a postupně jsem se propadal až na desáté místo. Can Onců se opět ujal vedení, poodjel a na skupinku jezdců bojující o druhé místo jsem ztrácel něco málo přes dvě vteřiny. Rychle jsem se naštěstí dostal zase do tempa a během několika kol se dostal na čelo skupinky bojující o podium. Několikrát jsme si vyměnili pořadí, ale nakonec se mi podařilo se vrátit do čela a jsem rád, že se mi to na posledních několik kol podařilo udržet až do konce. Druhé místo je pro mě super, dal jsem do toho opravdu všechno.“

Red Bull Rookies Cup 2018 - průběžný stav šampionátu

1 ÖNCÜ Can TUR 115 bodů
2 TATAY Carlos SPA 66
3 SALAČ Filip CZE 66
4 ÖNCÜ Deniz TUR 63
5 ARTIGAS Xavier SPA 59
6 YAMANAKA Ryusei JPN 44
7 KUNII Yuki JPN 40
8 BALTUS Barry BEL 37
9 CARRASCO Adrian SPA 32
10 KELLY Sean USA 32
11 HUERTAS Adrian SPA 30
12 DE VITS Sasha BEL 18
13 GARCIA Steward COL 16
14 PAAVILAINEN Peetu FIN 14
15 KAWAKAMI Meikon BRA 14
16 JONES Dan GBR 14
17 SALIM Gerry INA 10
18 COOK Max GBR 9
19 PATACCA Matteo ITA 7
20 ALFANO Pasquale ITA 4
21 VAN EERDE Billy AUS 4
22 HERNANDEZ Nicolas COL 3



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama