Reklama

Federico Caricasulo za tým Evan Bros

Italský jezdec Federico Caricasulo pojede v týmu Bardahl Evan Bros jako stájový kolega Randyho Krummenachera šestý tovární motocykl Yamaha YZF R6 v sezóně 2019 WorldSSP.

Původně měl jet Caricasulo v novém francouzském týmu tohoto šampionátu GMT Yamaha (ten ukončil své závodění v EWC), ale týmový manažer Christophe Guyot dal nakonec přednost dvěma domácím pilotům: Jules Cluzel a Corentin Perolari pojedou za GMT Yamaha.

A tak se hledalo řešení pro Caricasuola! U Vessy Kallia je jasným jezdcem Loris Cresson (20), druhý zatím není jasný a je zde několik kandidátů, mezi jinými třeba Rakušan Thomas Gradinger. Ovšem týmový šéf Vesa Kallio požaduje jako sponzorský příspěvek výši minimálně 100.000 Euro.

V úvahu tak připadal třetí tovární motocykl Yamaha YZF R6 v jedné ze dvou jmenovaných stájí, ovšem řešení nakonec našel principál Yamaha Europe Andrea Dosoli a svému krajanovi pomohl: Vloni celkově pátý jezdec šampionátu WorldSSP a vítěz závodu v Misanu (kromě jiného také majitel dalších 5 pódiových umístění) bude pilotovat další tovární motocykl Yamaha R6 ve stáji Bardahl Evan Bros - tedy bratří Evangelistových - jako týmový kolega Švýcara Randyho Krummenachera.

Se šampionátem se tak definitivně rozloučila indická stáj NRT (Nerds Racing Team), která se celou minulou sezónu potýkala se zjevnými finančními problémy.

Mimochodem: Randy Krummenacher startoval o minulém víkendu ve finále ARRC na okruhu Chang International Circuit v Buriramu (Thajsko), aby pomohl Anthony Westovi - nesmí závodit kvůli pozitivnímu dopingovému testu - k zisku titulu šampiona ARRC...Před finále vedl West o 45 bodů před Ratthapongem Wilairotem, ale bratr vítěze premiérového závodu v Thajsku Ratthapark Wilairot zde získal vítězný double a o 5 bodů porazil v celkové klasifikaci šampionátu ARRR-SSP právě Westa, neboť Krummenacher na Westově motocyklu docela zklamal a obsadil P12 a P11...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama