Reklama

Ex-pilot Moto3 Karel Hanika: 8hours Suzuka s BMW

Od svého vyhazovu z týmu Platinum Bay Real Estate - Mahindra v sezóně 2016 nenašel Karel Hanika žádné uplatnění v paddocku GP. Tento víkend jede český jezdec a šampion Red Bull Rookies 2013 závod 8h Suzuka.

Tým EKO IVRacing BMW CSEU z Brna startuje s Karlem Hanikou v kubatuře EWC: „Měl jsem také jiné nabídky pro MS-Moto3 nebo do španělského šampionátu, ale tam to nevycházelo s penězi. Momentálně je MS-Endurance to nejlepší, abych mohl závodit. Od Le Mans jsme zde a nyní nás čeká sezonní finále“, říká 21-letý pilot z brněnské části Bohunice.

„Miluji Superbike. Power, velikost, prostě vše. S každým tréninkem jsem lepší. Zde v Suzuce je to ale hodně těžké. Okruh je hodně zvláštní a jsou zde enormně silné japonské týmy“.

Hanika zajel v Qualifying svůj nejlepší čas za 2.11,438 min a byl s velkým odstupem nejrychlejším jezdcem svého týmu. V dnešním Qualifying to v kombinovaných časech stačilo na 35. místo na startovním roštu.

„Vůbec jsme zde netestovali, a jedeme zde teprve druhý den. Dosud jsem zde odjel teprve 40 kol a to je na této doslova bláznivé trati prostě málo. Trať je těžká a hodně specifická. A navíc zde bojujeme proti týmům s plnou tovární podporou, které jsou obsazeny hodně skvělými jezdci. Doufám, že při nočním tréninku uděláme další pokroky. Pro závod doufám, že náš bike především vydrží - naposled na Slovakiaringu jsme museli vzdát ze 6. pozice. Pokud nespadneme a budeme schopni jezdit konstantně rychle, tak se můžeme určitě posunout dopředu“.

Foto: Gutiérrez



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama