Reklama

Dvě vítězství Königa na Slovakia Ringu

Na Slovakia Ringu byl zahájen letošní šampionát Alpe Adria Championship. V kubatuře Supersport 300 byli pochopitelně největšími favority stabilní účastníci letošního šampionátu WorldSSP 300 Oliver König a Vojtěch Schwarz.

V pauze mezi závody mistrovství světa Supersport 300 zavítal ACCR Czech Talent Team - Willi Race na okruh Slovakiaring, kde začala letošní sezóna mezinárodního šampionátu Alpe Adria, při kterém se zároveň jede mezinárodní mistrovství České republiky na závodních okruzích. Třída Supersport 300 je navíc evropským šampionátem. Účast v těchto závodech je pro tým dobrou přípravou a testem na další závody ve WorldSSP300.

V prvním závodě měl velice těžkou pozici Oliver König, který startoval z konce startovního roštu, protože v kvalifikaci nemohl kvůli problému s motorkou zajet žádné rychlé měřené kolo. Oliver předvedl dobrou stíhací jízdu a rychle se dostal do boje o vítězství se slovenským závodníkem Maximem Repákem a týmovým kolegou Vojtěchem Schwarzem. Hned za nimi bojoval ve druhé skupině Miloslav Hřava, který je juniorským členem týmu podporovaným při závodech Alpe Adria.

Oliver König zhodnotil vítězný závod následovně: „V ranní kvalifikaci jsem měl problém s motorkou, takže jsem nezvládl zajet ani jedno kolo. Kvůli tomu jsem startoval vzadu. V prvních dvou kolech jsem se dostal dopředu a poté se dostal do vedení. Neustále jsme se předjížděli s Maxem Repákem a nebyl jsem schopný mu ujet, protože mě vždy na rovince předjel. Poté už jsem neměl síly na to mu ujíždět a jel s ním. V posledním kole jsem zatáhl a Max za mnou spadl, což jsem ani nevěděl. Za vítězství jsem moc rád, že se povedlo po startu z posledního místa, navíc jedu s antibiotika. Do zítra provedeme nějaké změny v nastavení podvozku, abychom byli ještě rychlejší. Děkuji moc týmu za skvěle připravenou motorku.“

Další skvělý výkon v závodě podal Oliver König i v dnešních nedělním závodě, který na Slovakiaringu oslavil druhé vítězství víkendu. Oliver jel navíc s antibiotiky, takže jsou oba výsledky o to cennější. Jeho týmoví kolegové Vojtěch Schwarz a Miloslav Hřava bohužel závod nedokončili kvůli nešťastné kolizi.

Jezdci českého týmu ACCR Czech Talent Team - Willi Race v nedělním závodě znovu usilovali o umístění na stupních vítězů.

Oliver König vybojoval další vítězství a ze Slovenska si odváží double i přes to, že byl nemocný. Vojtěch Schwarz a juniorský člen týmu Miloslav Hřava proti sobě jeli o celkové třetí místo. Při těsném souboji nakonec došlo ke kontaktu a oba jezdci skončili mimo trať. Naštěstí si při pádech nepřivodili žádná vážná zranění a budou moci nastoupit do dalších závodů sezóny.

Oliver König: „Tento víkend jsme jeli v rámci testování závody Alpe Adria. Až do čtvrtka jsme nevěděli, jestli vlastně pojedu nebo ne, protože mám angínu a ve čtvrtek ráno jsem dostal i antibiotika. Nakonec jsem se rozhodl jet. V pátek jsem kvůli tomu nastoupil jen do odpoledního tréninku, ve kterém jsem se vůbec necítil dobře, ale nějak jsem to odjel. V sobotu jsem se vyspal lépe, ale v kvalifikaci měl technický problém a nezajel ani jedno kolo. Do odpoledního závodu jsem proto startoval z posledního místa. V závodě jsem se docela rychle dostal dopředu až na první místo, ale Maxim Repák se mě držel. Asi po třech kolech jsem vzdal pokus o to mu ujet a jen jsem si to s ním dával. Byla to zábava, je mladý a byl vystrašený, ale k závodění takové věci patří. Nakonec Max za mnou spadl a já vyhrál, což bylo super.“

„V neděli byl závod dost podobný, ale Max už byl chytřejší a jel celou dobu za mnou a čekal do posledního kola na útok v posledním sektoru, který měl lepší. Jelikož je malý a dost foukalo, tak to s ním ve větru jelo pěkně. Závod jsem odvodil, ale v předposledním kole jsem měl v jedné ze zatáček problém s motorkou a ztratil na Maxe asi vteřinu. Jel jsem za ním a stíhal ho. Max znovu spadl a mě se tím pádem podařilo vyhrát. Závody to až na antibiotika a únavu byly dobré, moc děkuji týmu. Před dalším závodem mistrovství světa máme ještě co dělat, mám velké rezervy při akceleraci, ale už se na tom pracuje a věřím, že to bude dobré.“, byl po vítězném doublu spokojený König.

Teď by to chtělo konečně i body z MS, když další závod se pojede v italské Imole 12. května 2019.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama