Reklama

Důvody, proč FMI nevydá licence pro TT a jiné závody Road Racingu

Včera jsme uveřejnili článek, že italská motocyklová federace FMI nevydá na letošní sezónu licence pro závody Road Racingu. Nyní vyšlo najevo, že nešlo o «morální» problém, ale o problém ekonomický.

Italská motocyklová federace zakáže povolení k účasti v silničních závodech, protože nová pojistná smlouva s Unipolem vylučuje krytí rizik v tomto druhu soutěže.

FMI vydala seznam «zakázaných» závodů a listina obsahuje následující podniky: Tandragee «100» (Irsko); Cookstown «100» (Irsko); Frohburger ADAC Dreieckrennen (Německo) Isle of Man Mountain Course (Velká Británie); Macau Motorcycle Grand Prix (Macao/Čína); «300 Zatáček Gustava Havla» Hořice (Česká republika);International Road Racing Championship (IRRC) Finsko.

Ačkoliv v tomto seznamu některé známé závody chybí, jako třeba «North West 200», tak přesto se ve vyjádření FMI jasně uvádí: „Na každý závod na silničním okruhu je potřeba mít od federace povolení a to prostě dotyčný nedostane“.

V praxi je to celkem srozumitelné, licence FMI je svázaná pojistnou smlouvou s Unipolem a ten závody na silničních prostě nepojistí!

«Basta!»



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama