Reklama

Dojedou Kornfeil a Salač zítra v Top-10?

Na 3,7 km dlouhém Sachsenringu za slunečného počasí získali oba jezdci týmu Redox PrüstelGP P6 Jakub Kornfeil a P13 für Filip Salač, což jsou velmi dobré výchozí pozice pro 28-kolový nedělní závod.

Zatímco opanoval Jakub Kornfeil v pátek bez problémů výsledkovou listinu, tak druhý den už 26-letý jezdec nevystartoval do sobotního tréninku. V praxi to znamenalo, že až P19 po FP3 - dosud relativně jistý postup do Q2 - už neplatí a zkušený Kornfeil (pojede v neděli svou 172. Grand Prix a 133. závod Moto3 - vše bez jediného přerušení) musí nejdříve absolvovat Q1. A ačkoliv celkem bez problémů postoupil do Q2, tak mu už nezbyla žádná nová sada pneumatik. Tedy to nebyla vůbec optimální situace pro jedno rychlé kolo. Přesto se mu podařilo vyjet si 6. místo na startovním roštu, od Pole-Position ho dělilo pouhých 0,453 sec.

17-letému Filipu Salačovi bylo možno z tváře vyčíst zklamání, když se vrátil po Q2 do svého týmového boxu. 13. startovní místo je super výsledek pro Youngstera, kterému se podařilo poprvé postoupit přímo do Q2. Byl to ostatně jeho nejlepší tréninkový výsledek v jeho Rookie sezóně za saský tým: Mimochodem jeho čas z FP3 výkonem 1’26.114 byl o 0,021 sec. rychlejší, než zajel Ayumu Sasaki při zisku Pole-Position. Zajede mladý Čech v závodě samotném lepší výsledek, než je P14 z Assenu?

Mimochodem: Pro nedělní devátý závod letošní sezóny se očekává lehký déšť.

Q2 Top 10:

1. Ayumu SASAKI (Petronas Sprinta Racing) 1'26.135
2. Kaito TOBA (Honda Team Asia) + 0.057
3. Marcos RAMIREZ (Leopard Racing) + 0.171
4. Lorenzo DALLA PORTA (Leopard Racing) + 0.325
5. Romano FENATI (VNE Snipers) + 0.357
6. Jakub KORNFEIL (Redox PruestelGP) + 0.453
7. Albert ARENAS (Sama Qatar Angel Nieto Team) + 0.551
8. Dennis FOGGIA (SKY Racing Team VR46 KTM) + 0.594
9. Gabriel RODRIGO (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.671
10. John MCPHEE (Petronas Sprinta Racing) + 0.718
A dále:
13. Filip SALAC (Redox PruestelGP) + 0.748

Jakub Kornfeil #12: „Jsem rád, že se mně podařilo postoupit z Q1 do Q2, což je vždy hodně těžký úkol. Už mnohokrát jsme zažili, že časy v Q1 byli rychlejší než později v Q2. Naštěstí jsme to tentokrát zvládli, i když se nám v Q2 nepodařilo vše dle přání. Byl jsem na trati totiž sám a proto musím být s mým časem 1'26.588 spokojený. Bohužel nám nezbyla pro Q2 žádná nová sada pneumatik, pouze nová zadní pneumatika. Proto jsem začal tento druhý Qualifying s novou zadní pneumatikou. Protože ta přední by už měla moc kol a tato kombinace by později nefungovala. V zásadě šlo o to: Buď anebo, naše strategie nebyla úplně jasná. Vyjel jsem na trať příliš pozdě a na trati jsem byl sám. Podařilo se mně ale jednu skupinu dojet a pověsit se za ni“.

Filip Salac #12: „Byl to velmi dobrý den. Hodně jsem si ho užil. Fantastický byl FP3. Měl jsem už velmi dobrý pocit na starých pneumatikách, pak jsem ale s novými pneumatikami zajel hodně rychlé kolo, které znamenalo třetí místo. Cítil jsem se perfektně připravený na Qualifying. Bylo to poprvé, co jsem se dostal do Qualifying 2. Začali jsme s ojetými pneumatikami. Vyjeli jsme z boxové uličky příliš brzy, takže jsem musel jet hned od začátku naplno, neboť jsem nechtěl riskovat trest. To kolo jsem jel úplně sám a stačilo to pouze na P13. Ovšem čas zas tak špatný nebyl. Zítra v závodě doufám, že skončím v Top-10.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama