Reklama

Deniz Öncü s wild card v Brně

Protože v současné době není v Česku jezdec, který by mohl startovat s wild card při závodě Grand Prix v kubatuře Moto3, tak wild card pro Masarykův okruh dostal turecký jezdec Deniz Öncü.

Ten oslaví své 16. narozeniny 26. července a bude tak od dovršení 16 let smět startovat v závodech Grand Prix. Prvním jeho startem bude Česká Grand Prix 4. srpna v Brně. Deniz Öncü pojede s wild card ještě na Spielbergu a jelikož může dostat celkem čtyři wild card, tak v úvahu připadají ještě Misano a Aragón. To bude možné pouze v případě, že o wild card nebudou žádat domácí jezdci - tedy Italové a Španělé - tak, jak je tomu v případě Brna.

Jeho postavou větší bratr Can Öncü vyhrál vloni hodně překvapivě s wild card deštivé finále ve Valencii, ovšem první polovina v jeho Rookie sezóně je zatím zklamáním: Po Sachsenringu je se ziskem 2 bodů až na 28. místě...!

Dle majitele týmu Aki Aja by se příští rok mohl jeho tým rozšířit na 2 jezdce, a právě Brno by mělo být srovnání, kde se výkonnostně oba turečtí bratři vlastně nachází.

Deniz Öncü závodí letos s týmem Red Bull Ajo Junior v šampionátu CEV Repsol - MSJ Moto3 a je momentálně na 14. místě v průběžném pořadí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama