Reklama

Danny Kent bez licence, konec kariéry?

Mistr světa Moto3 z roku 2015 Danny Kent se po zisku titulu nachází na hodně šikmé ploše. 25-letý Brit se zapletl do rvačky na parkovišti, kdy měl v ruce kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 15 cm, tento nůž ale nepoužil, ovšem na místě činu ho zapomněl.

Na parkovišti se ex-mistr světa doprovázen svým bratrem dostal do sporu s 63-letým anglickým důchodcem, který venčil svého psa. Ten nyní u soudu dal zmiňovaný nůž jako důkaz ke svědectví o napadnutí.

Před soudem v Cheltenhamu došlo k posouzení celého případu a Kent byl odsouzen na 4 měsíce vězení s podmíněným trestem na 1 rok za nošení nože na veřejnosti.

Dannyho bratr u soudu vypovídal s tím zdůvodněním, že tento nůž nosí ex-mistr světa vždy u sebe, aby mohl otevírat krabice.

Danny Kent dostal rovněž pokutu 115 anglických liber a musí také zaplatit soudní výlohy ve výši dalších 85 liber. Bývalý jezdec týmů Leopard, Kiefer a SpeedUp se u soudu omluvil 63-letému důchodci omluvil.

Na jeho jednání proti zákonu reagoval současný tým v BSB tím, že mu odebral licenci a nesmí za ně už závodit.

Vloni jel Kent finále BSB za tým Halsall Suzuki v Brands Hatch, letos od šestého podniku v Snettertonu startoval za Bike Devil Sweda MV Agusta s ex-motocyklem MV Agusta po Leonu Camierovi z roku 2016.

Místo Dannyho Kenta byl angažován pro závod v Cadwell Parku i v Čechách dobře známý Gino Rea, letos v BSB bez stabilního angažmá.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama