Reklama

Dalla Porta za Italtrans, Bulega ke Gresinimu, Sam Lowes za Marc VDS

Doslova na plné obrátky se nyní roztočil přestupový kolotoč prostřední kubatury Moto2. Prvními dvěma, kteří ohlásili své nové týmy jsou Lorenzo Dalla Porta - dosud Moto3 Leopard Racing a Nicoló Bulega - v letošní sezóně Sky VR46.

Po oznámení, že týmy s jedním jezdcem: německý Kiefer Racing (Lukas Tulovic) a italský Tasca Racing (do poloviny sezóny zde jezdil Simone Corsi, nyní Mattia Pasini) už nedostanou své místa na startovním roštu pro sezónu 2020 - jejich místa dostaly závodní stáje Petronas (od Kiefer Racing) a Gresini (Tasca Racing) a tak se doslova roztočil přestupový kolotoč.

Dvojnásobný ex-mistr světa Fausto Gresini oznámil svému jezdci Samu Lowesovi, že s ním už dále nepočítá. Ten ale našel okamžitě nový tým: V sezóně 2020 pojede v belgické stáji Marc VDS místo Xavi Viergeho (ten si musí hledat nový tým). Fausto Gresini angažoval svého krajana Nicolo Bulegu z týmu Sky VR46. Stáj Valentina Rossiho se totiž zmenší na jednoho jezdce a tím zůstane Rossiho nevlastní bratr Luca Marini. Druhým jezdcem v kubatuře Moto2 by u Gresiniho měl být - aktuálně zraněný - Gabriel Rodrigo.

V italské stáji Italtrans zřejmě zůstane Rookie Enea Bastianini - v Brně získal své první pódium v Moto2 - a smlouvu už podepsal Lorenzo Dalla Porta - který bude Rookiem a aktuálně je v MS-Moto3 na druhém místě o 3 body za Aronem Canetem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama