Reklama

Číselné statistiky a fakta před WorldSBK v Misanu

Podívejme se společně na číselné statistiky a fakta před sedmou zastávkou sezóny WorldSBK 2019 na okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli

52- Misano hostilo dosud 52 závodů WorldSBK, což je třetí největší počet odjetých závodních jízda, společně s Doningtonem. Pouze Phillip Island (58) a Assen (56) mají na svém kontě více závodů.

29 - Na tomto okruhu vyhrála nejvíce závodů značka Ducati, celkem 29. To je největší počet vítězných závodu na okruzích WorldSBK vůbec. Následuje opět Ducati s 27 trumfy v Assenu. Kawasaki má nejlepší historický výsledek v počtu vítězných závodů v Donington - celkem 15.

79- Jezdci s motocykly Ducati stáli na stupních vítězů v Misanu celkem 79x. Následuje opět tato italská značka, v Assenu stáli její piloti na podiu 75x.

7- Kawasaki drží rekordní sérii v počtu získaných Superpole v Misanu: Od roku 2011 zde vyhráli celkem 7x v řadě Pole-Position. Absolutní rekord z tohoto pohledu ovšem drží v historii WorldSBK Ducati v Brands Hatch: 9 Pole Position od roku 1995 do 2002 (včetně dvojitého závodního víkendu v sezóně 2000).

1- Pouze jeden jezdec z aktuálního startovního pole získal v Misanu Pole-Position: Tom Sykes, sedmkrát. Podařilo se mu to v posledních sedmi závodních víkendů na tomto okruhu. Sykes je také jediným pilotem v historii WorldSBK, který získal 7 Pole Position na jednom určitém okruhu.

12- Ruben Xaus je jediným jezdcem, který zde vyhrál, když na startovním roštu nestál na Top Ten pozicích. V roce 2003 vyrazil do závodu z P12 na gridu.

10- Před deseti roky zde vyhrál Jonathan Rea svůj první závod. Následovalo 72 dalších vítězství a čtyři vyhraná mistrovství světa.

10x7- Misano je jedním ze 7 okruhů, na kterých stál Rea minimálně 10x na stupních vítězů. Jsou to: Assen (18x); Algarve (14); Imola (14); Aragon (12); Buriram (10); Phillip Island (10); Misano (10).

3 - Pouze tři jezdci zde stáli na stupních vítězů 10x a více: Troy Corser (16), Troy Bayliss (11) a Jonathan Rea (10).

6-6- V posledním roce se podařilo vyhrát Jonathanu Reovi už pošesté a stal se tak vedle Troye Baylisse nejúspěšnějším jezdcem na tomto okruhu. Oba zde vyhráli celkem 6x. Rea ovšem může po tomto závodním víkendu tuto statistiku vylepšit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama