Reklama

CEV/MSJ/ME: Za 25 dní odstartuje sezóna 2018

Za 25 dní budeme znát první vítěze šampionátu CEV, tedy jak MSJ/Moto3, tak ME/Moto2, nebo ETC. Letošní sezóna v březnu začne v portugalském Portimao a skončí v listopadu ve španělské Valencii.

Podívejme se společně, jak vypadají startovní listiny jednotlivých kubatur šampionátu CEV na rok 2018.

V šampionátu «European Talent Cup» je přihlášeno neuvěřitelných 55 jezdců: Mezi nimi nechybí tři Češi - s #33 se představí Filip Řeháček (IGAX); #50 bude mít na kapotáži týmový kolega Ondřej Vostatek (IGAX) - ten patří díky svým loňským zkušenostem a úspěchům k letošním favoritům - a #55 Matyáš Konečný (MK Racing) - Rookie v ETC - všichni pochopitelně se stroji Honda.

V kubatuře MSJ/Moto3 uvidíme minimálně 45 pilotů, mezi okruh favoritů určitě patří už zkušený Čech s #12 Filip Salač (Cuna de Campeones - KTM). Jeho soupeři budou především jeho rivalové z Red Bull Rookies Cupu, neboť se ukazuje že kombinace těchto dvou šampionátů je ta nejlepší cesta k závodění v opravdovém mistrovství světa Moto3. Kromě českého favorita je nutno jmenovat ještě celou řadu dalších skvělých teenagerů, kteří se zde představí v juniorských týmech, které známe ze šampionátu MS: Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0 - Honda), Alex Ruiz (Angel Nieto - KTM), jeho týmový kolega Raul Fernandez, skvělí Japonci Ai Ogura a Yuiki Kunii (Asia Talent - Honda), Marc Garcia z týmu Maxe Biaggiho (KTM), turecká dvojčata Deniz a Can Öncü (Red Bul KTM Ajo), Gerard Riu (Laglisse Academy - Husqvarna), Aleix Viu (Marinelli Sniper - Honda).

V kombinované kubatuře ME/Moto2 a STK 600 je přihlášeno pouhých 16 jezdců, mezi nimi nechybí ex-pilot z Grand Prix Edgar Pons - tedy mladší syn ex-mistra světa Sita Ponse - toho uvidíme v týmu AGR s motocyklem Kalex. Zde se bohužel letos pojede bez české účasti!, kdy závodění brněnského týmu Willi Racing nejdříve s Jirkou Mrkývkou a později s Karlem Hanikou se skončilo tak, jak nemělo, ale ve své podstatě dle očekávání. Je to bohužel «typický obrázek» současné české motocyklové silnice...

Na programu portugalské premiéry 25. března jsou dva závody ETC a ME/Moto2, a jeden pojede kubatura MSJ/Moto3.

Piloti španělského šampionátu CEV, v jheož rámci se koná rovněž Mistrovství světa juniorů Moto3 a Mistrovství Evropy Moto2 se letos utkají celkem během sedmi závodních víkendů ve Španělsku, Portugalsku a ve Francii, kde se jede v rámci MotoGP pouze závod Moto3.

FIM CEV REPSOL - termínový kalendář 2018

25. března 2018 - Circuito de Estoril - Portugalsko (ETC 2 závody; Moto2 - 2 závody; Moto3)
29. dubna 2018 - Circuit de Valencia - Španělsko (Moto3 2 závody; ETC - 2 závody; Moto2)
19. května 2018 - Le Mans - Francie (pouze Moto3)
10. června 2018 - Barcelona-Catalunya - Španělsko (Moto3 2 závody; Moto2 2 závody; ETC)
29. července 2018 - MotorLand Aragón - Španělsko (Moto2 2 závody; ETC 2 závody; Moto3)
30. září 2018 - Circuito de Jerez - Španělsko (Moto3 2 závody, ETC 2 závody; Moto2)
14. října 2018 - Circuito de Albacete - Španělsko (Moto2 2 závody; ETC; Moto3)
25. listopadu 2018 - Circuit de Valencia - Španělsko (Moto3 2 závody, ETC; Moto2)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama