Reklama

BSB: Shane Byrne oddálil rozhodnutí o titulu na zítřek

Vítězstvím v sobotním závodě oddálil obhájce titulu Shane Byrne rozhodnutí o letošním šampiónu. Po těžkém pádu na okruhu v Brands Hatch se těžce zranil v Qualifying John Hopkins.

V Qualifying posledního závodního víkendu šampionátu BSB získal Pole-Position do první (sobotní) jízdy Shane Byrne (Ducati) v novém traťovém rekordu 1:24,163 min. Dále se umístili Joshua Brookes (Yamaha), Christian Iddon (BMW), Leon Haslam (Kawasaki), Jason O'Halloran (Honda), Dan Linfoot (Honda), James Ellison (Yamaha) a Jake Dixon (BMW)....17. Smrž (BMW).

John Hopkins (Ducati) chyběl na startovním roštu, neboť bývalý pilot Grand-Prix havaroval tvrdě ve třetím Qualifying a byl s podezřením na zlomeninu jednoho obratle transportován do Kings Hospital v Londýně.

Pole-Setter Byrne vystartoval do závodu se zdvihnutým předním kole a tak ho hned předjeli Iddon, Brookes, Haslam, O'Halloran a Ellison. Po 4 odjetých kolech havarovali Linfoot, Dixon, Guintoli, Rutter a Jessopp v úseku Clearways Corner a závod byl přerušen. Důvodem hromadného crashe byla skutečnost, že Linfootův motocykl ztratil kapalinu a na mokrém povrchu spadli následující piloti.

Po novém startu na 16 kol vedl pole jezdců Byrne, za ním následovali Iddon, Haslam, Brookes, Ellison, O'Halloran a Hickman. Zatímco Laverty musel zajet do boxu s technickým problémem, tak se Byrne a Iddon dokázali trochu odpoutat od Brookese. Ovšem pilot s motocyklem Yamaha se několika rychlými koly v polovině závodu dostal opět do jejich bezprostřední blízkosti.

V posledních kolech byl hodně agresivní Haslam, úspěšně atakoval Ellisona a byl odmávnut v cíli jako čtvrtý.

Viditelně bez větších problémů vyhrál Byrne a bylo to jeho šesté letošní vítězství. Na stupních vítězů ho doplnili Iddon a Brookes. Cílová kamera rozhodla o čtvrtém v cíli, a tím byl Haslam, za ním dojeli Ellison a O'Halloran...Jakub Smrž obsadil v cíli 13. místo.

O titulu šampiona BSB se rozhodne až zítra, a pouze tři jezdci ještě mají šanci na titul: Leon Haslam, Shane «Shakey» Byrne a Joshua Brookes.

V šampionátu BSB totiž vede před dvěma finálovými závody Leon Haslam se ziskem 612 bodů, druhý Joshua Brookes ztrácí 32 bodů (má na svém kontě 580 bodů) a třetí je obhájce titulu Shane Byrne, ten na lídra šampionátu Haslama ztrácí 33 bodů (jeho aktuální stav je 579).

V soutěži o „Riders Cup“ je Jakub Smrž s celkovým počtem bodů 61 na 18. pozici.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama