Reklama

Anthony West plánuje změnu do MS-Superbike

S pomocí sponzora X50 Green Tea se může Anthony West zúčastnit závodu MS-Supersport na domácím okruhu Phillip Islandu. A Australan by rád počítal i se startem na wild card v Thajsku.

Australský tým Tribeca Yamaha bude mít na startovním roštu v premiérovém závodě sezóny 2016 na Phillip Islandu prominentního pilota s divokou kartou. Bude to 34letý Anthony West, který vloni závodil v MS dokonce ve dvou kubaturách. Na okruhu Phillip Island jsme ho viděli v posledních dvou letech rovněž v různých kubaturách: 2014 za QMMF v Moto2 a 2015 v MotoGP jako náhradníka za zraněného Karla Abrahama v AB Motoracing.

Nyní tedy v kubatuře Supersport, když Tribeca je značkou pro zdravotní produkty, X50 Green Tea, které urychlují metabolismus tuků a pomáhají při snížení váhy. Kromě toho si tato australská firma jako své hobby dopřává provozovat závodní tým.

Jestli ale zůstane pouze při startu na Phillip Islandu, není zatím rozhodnuto. West by hrozně rád závodil i ve druhém letošním závodě v Thajsku. Samozřejmě, že pódiové umístění nebo vítězství na Phillip Islandu by celou situaci zjednodušilo.¨

Ovšem to znamenalo podstatně se zrychlit. Dvoudenní testování na Phillip Islandu ukončil West se ztrátou 1,833 sec na nejrychlejšího Randyho Krummenachera (Kawasaki Puccetti) až hodně vzadu - na 14. místě.

„V každém případě chci zůstat u závodních motocyklů jako jezdec. Pro mě je důležité, abych šel na start s tím, že mohu vyhrát a je mně jedno v kterém šampionátu. Chci si závodění užívat a získat nazpět motivaci. Tento rok budu závodit v mistrovství Asie. Jsou také v plánu dva závody s wild card v MS-Supersport v Evropě, a k tomu závody s wild card v britském šampionátu: na okruzích Donington, Silverstone a Assen, tedy na tratích, které znám. A snad ještě dva závody v USA. Chci se prostě představit všude, kde to jen možné. A chtěl bych zajet několik dobrých výsledků. V roce 2017 bych chtěl rád závodit v MS-Superbike. Kontaktoval jsem i týmy z MS-Endurance, zde bych chtěl dostat stejné peníze, jaké mně nabídla před dvěma roky Yamaha. Ale od té doby jsem o nich neslyšel ani slovo“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama