Reklama

Andrea Grillini: Zatím jsem spokojený

Piloti týmu Grillini Kawasaki Ayrton Badovini a Ondřej Ježek uzavírají pravidelně v MS-Superbike konec jezdeckého pole. Týmový šéf ale sní o umístění v Top-10.

Ayrton Badovini není žádným neznámým jezdcem. Ital byl 2010 šampionem Superstock-1000, ovšem v MS-Superbike byl většinou v nesprávný čas v nesprávném týmu. V sezonách 2011 až 2015 závodil s motocykly BMW, Ducati a Bimota. 2017 závodí 31-letý s motocyklem Kawasaki ZX-10R týmu Grillini. Motocykly tohoto italského týmu jsou notoricky pomalé a nespolehlivé.

Se 14 body má Badovini po osmi závodních víkendech pořád ještě méně bodů, než Markus Reiterberger (19 bodů), který za Althea BMW závodil pouze na prvních třech závodech letošní sezóny. Jeho český týmový kolega Ondřej Ježek má ještě o 2 body méně. Nejlepší umístění: 11. místo v Misanu (2. jízda), které vyjel Badovini.

Týmový šéf Andrea Grillini je ale spokojen: „Naši sezónu hodnotím do dnešního dne pozitivně, jsem absolutně spokojen. Samozřejmě, že to mohl být lepší, ale také horší. Doufám, že do konce sezóny budeme moci současné výsledky ještě zopakovat, snad možná i lepší“, říká Grillini.

Ovšem lepší umístění v závodech, tedy opustit poslední místa v MS, by museli Badovini a Ježek začít porážet jezdce s motocykly BMW a minimálně jednoho s motocyklem Aprilia. „Výsledky v Top-10 zůstávají naším cílem, ale nebude to vůbec lehké. Lepší umístění, tedy 7 nebo 8 jsou možná pouze za deště. Za normálních závodních podmínek by se muselo všechno zlepšit: Motocykly, jezdci a také technici“, hodnotí dosavadní průběh sezóny týmový šéf Grillini.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama