Reklama

Alvaro Bautista 76. vítězem v závodech WorldSBK

Španěl Alvaro Bautista se stal v sobotu 76. vítězem závodu v historii šampionátu WorldSBK. Postavou sice malý - vážící pouhých 56 kilogramů, ale výkonem obr doslova deklasoval všechny Star současného šampionátu motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým.

K jeho trumfu na Phillip Islandu se váží i tyto další historické mezníky:

Bautista je teprve pátým Španělem, kterému se podařilo závod MS-Superbike vyhrát. Před ním to byli: Carlos Checa (celkem 24 vítězných závodů), Rubén Xaus (11x), Fonsi Nieto a Jordi Torres (po 1 vítězství).

Zatím pouze jeden pilot v historii dokázal vyhrát při svém debutu hned první dva závody: John Kocinski v sezóně 1996 vyhrál oba dva úvodní závody v Misanu.

A Bautista je prvním jezdcem od doby Maxe Biaggiho v roce 2007, který hned svůj první start v šampionátu WorldSBK proměnil ve vítězství (Losail).

Alvaro Bautista je historicky prvním vítězem závodu Sprint Race, tedy pod novým názvem uskutečněného třetího závodu během jednoho závodního víkendu. Ten se jezdí jako «Tissot Superpole». Ovšem do historického přehledu vítězných závodu se «Tissot Superpole» nepočítá, takže Bautista má nyní na svém kontě 2 vítězné závody, stejně jako třeba Loris Baz, «Shakey» Byrne nebo Michael vd Mark.

Přesto slavil Alvaro Bautista v «Down Under» vítězný hattrick, uvidíme jak dlouho tento rekord vydrží.

Bautista tak «překazil» 11 vítězných závodů Jonathana Rey v řadě počínaje prvním závodem v Laguna Sece 2018 a konče prvním závodem v Kataru 2018.

Španěl Bautista tak přesně po roce získal pro továrnu Ducati vítězný double, naposled to byl Marco Melandri právě na Phillip Islandu 25. února 2018.

Vítězství Bautisty ve druhé australské jízdě je největším vítězným rozdílem - o 14.983 sec. za posledních 10 let, zatím to byl Tom Sykes (Magny Cours 2013), který porazil Lavertyho o 11.091 sec.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama