Reklama

Alpe Adria: Velká konkurence pro Haniku & Co

Nový promotér závodního seriálu Alpe Adria International Road Racing Championship chorvatská firma Lutrec Racing chce z tohoto šampionátu udělat opravdu kvalitní závodní seriál na evropské úrovni.

Po neshodách se slovenskou firmou «Slovakia Racing» kvůli finančním nesrovnalostem došlo v prosinci 2016 k rozchodu se Slováky a Alpe Adria Motorcycle Union (AAMU) pořádala v sezóně 2017 tento šampionát bez promotéra.

To se naštěstí letos nestane a firma Lutrec Racing, která má své sídlo nedaleko bývalého okruhu Grand Prix v Rijece, se postarala o včasný termínový kalendář na sezónu 2018.

První závod letošní sezóny se pojede na Slovakia Ringu a AAIRR zde bude hostovat jen týden před MS-Endurance což je velká šance pro týmy z tohoto šampionátu, aby si tak zajistily týden před svým závodem «8 Hours of Slovakia Ring» dodatečný test v závodních podmínkách.

První vlaštovkou je tým Yamaha Austria, který pojede v Alpe Adria hned se třemi jezdci. Ex-pilot MotoGP Broc Parkes a Marvin Fritz se objeví v královské kubatuře Superbike, Japonec Takuya Fujita potom v STK 1000.

Už vloni se v královské kubatuře šampionátu Alpe Adria-Superbike sešla vynikající konkurence, ostatně jména Polák Pawel Szkopek, Čech Michal Filla, Rakušan Julian Mayer a český ex-tovární pilot KTM v Grand Prix Karel Hanika hovoří za všechno.

Mimochodem: Loňským šampionem se stal Čech Michal Filla se 176 body, stříbrný se umístil Rakušan Julian Mayer (145) a bronz získal Polák Pawel Szkopek (139). Ex-pilot Grand Prix Karel Hanika (132) sice skoro každý svůj start v šampionátu proměnil ve vítězství (celkem si jich dokázal na své konto připsat šest!), ale měl také několik absencí z důvodů svých startů v EWC, takže z toho bylo až čtvrté místo celkově.

Terminový kalendář Alpe Adria 2018

04.05. – 06.05. Slovakiaring (Slovensko)
25.05. – 27.05. Poznań (Polsko)
29.06. – 01.07. Pannonia Ring (Maďarsko)
31.08. – 02.09. Red Bull Ring (Rakousko)
27.07. – 29.07. Rijeka (Chorvatsko)
05.10. – 07.10. Oschersleben (Německo)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama