Reklama

Alpe Adria - Poznaň: Hanika dnes vyhrál první závod SBK

Při své superbikové premiéře v Alpe Adria Championshipu dokázal Karel Hanika vyhrát úvodní závod letošního ročníku.

Český jezdec Karel Hanika z týmu IV EKO IVRacing CSEU s motocyklem BMW vyhrál dnes po velmi špatném startu, když se propadl až na 6. místo, premiérový závod letošního ročníku Alpe Adria Championshipu. Polesetter Hanika sice do závodu na 14 kol velmi špatně odstartoval, ale v cíli byl odmávnut jako první s náskokem 4.141 sec před zkušeným lokalmatadorem Pawlem Szkopkem na Yamaze. Stupně vítězů doplnil úřadující vicešampion Julian Mayer z Rakouska s Kawasaki, který na vítězného Haniku - svého týmového kolegu z EWC, měl ztrátu 6.176 sec.

Čtvrtý byl v cíli odmávnut další Čech Michal Filla (+10.799), Top-5 dokompletoval Patryk Kosniak, šestý pak Bulhar Martin Choy - tedy pilot týmu IV EKO IVRacing CSEU a týmový kolega Haniky.

Další český jezdec Richard Balcar obsadil 13. místo, 17. pozici si v cíli vybojoval David Ouředníček.

Z českého pohledu byla velmi zajímavá a také úspěšná kubatura AA-Superstock 1000. Favorizovaný Polák Adrian Pasek sice většinu závodu vedl, ale cílový šachovnicový praporek nakonec neuviděl. Vyhrál suverénně jeho krajan Bartomiej Wiczynski s Yamahou, druhý dojel jeho krajan Daniel Bukowski s Ducati (+10.756) a stupně vítězů dokompletoval lídr Motochu Slovák Jaro Černý s motocyklem stejné značky (+13.306). Následovali tři Češi: obhájce titulu Michal Prášek (+16.651), Michal Šembera (+23.757) a Ladislav Chmelík - všichni čeští piloti s motocykly BMW (+30.814).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama