Reklama

Alpe Adria pokračuje v chorvatském Grobniku i s Mrkývkou!

Čtvrtým dějištěm šampionátu «Alpe Adria International Motorcycle Championshipu» je chorvatský okruh Grobnik nedaleko Rijeky. A Čech Michal Filla zatím ještě letos nepoznal, jak chutná hořkost porážky...!

Zatím se v šampionátu «Alpe Adria International Motorcycle Championship» závodilo na slovenském Slovakia Ringu, v polské Poznani a v na maďarském okruhu Pannonia Ring. Čtvrtou zastávkou je tedy tradiční chorvatský Grobnik.

V šampionátu Supersport 300 jsou na čele oba Jihoafričané: Vede Samuel Lochoff se ziskem 103 bodů. O pouhý 1 bod zpět je Taric vd Merwe (102). Třetí je ale mladý brněnský jezdec Lukáš Simon (73), Top-5 kompletují další český talent Vojtěch Schwarz (59) a Němec Lennart Uibel (56). Brněnská Amazonka Alexandra Pelikánová je na P9 (41).

V kubatuře STK 600 vede Gerold Gesslbauer se ziskem 150 bodů. Druhý je sice Maďar Alen Gyorfi (100), ale za ním následují další dva jezdci ze země našich jižních sousedů Lukas Walchhütter (97) a Raimund Sollinger (67). Top-5 kompletuje Němec Danny Raavad (63). Hned za ním je na 6. místě jediný Čech v této kubatuře, který je schopen cizincům konkurovat - Josef Pončík získal dosud 54 bodů. Ovšem v Grobniku se poprvé v letošní sezóně představí český jezdec Jiří Mrkývka s motocyklem Kawasaki!

Na čele šampionátu Alpe-Adria kubatury Supersport je Slovinec Martin Vugrinec se ziskem 143 bodů. Maďar Gergo Molnár je druhý (104) a na bronzové pozici se drží nejlepší z Čechů Oliver König (84). Hned za ním následuje jeho krajan Jaromír Chlup (61) a Top-5 kompletuje Polák Bartlomiej Cabata (60).

Jelikož Michal Filla ještě letos neprohrál, tak je na čele šampionátu STK 1000 s maximálním počtem bodů, tedy 164. Druhý je Němec Arnaud Friedrich (99), třetí pak Polák Adrian Pasek (69). Český obhájce titulu Michal Prášek je čtvrtý (55) a Top-5 kompletuje další Polák Bartomiej Wiczynski (54). Michal Šembera je v průběžném celkovém hodnocení na 7. místě (46), a Dominik Jůda kompletuje Top-10 (28).

V šampionátu Alpe Adria - Superbike vede suverénně Rakušan Julian Mayer se ziskem 138 bodů. Druhý je další Rakušan Andreas Fichtenbauer (97) a třetí pak jejich krajan Philipp Steinmayr (79). Čech Karel Hanika drží přes havárii na Pannonia Ringu čtvrtou pozici (75), když jako jediný dokázal letos Juliana Mayera porazit!. Ovšem Hanika bude v Chorvatsku chybět, neboť ve stejný termín bude za stáj MERCURY RACING bojovat v závodě Coca Cola Suzuka 8 hours, kde je jeho tým před tímto finále EWC 2018 na skvělém pátém místě. Top-5 kompletuje Fin Ville Valtonen (60). Druhou polovinu elitní desítky královské kubatury šampionátu Alpe Adria tvoří ex-pilot z WorldSBK Pawel Szkopek (59), Rakušan Christopher Kemmer (56), druhý z bratrů Szkopekových Marek (52), Rakušan Thomas Berghammer (28) a Polák Ireneusz Sikora (25). Ex-pilot WorldSBK Ondřej Ježek je 13. (21 bodů ze 2 startů) - i on bude v Chorvatsk chybět ze stejného důvodu jako Hanika, hned za ním - rovněž s pouhými dvěma starty Matěj Smrž (16) a dále v Top-20 ještě najdeme Davida Ouředníčka na P16, Jana Halbicha o místo za ním a Miloše Čiháka na P18, když všichni dosud získali shodně po 11 bodech.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama