Reklama

ADAC Junior Cup - Red Bull Ring: Kubáň slavil první vítězství v sezóně 2018

Český talent David Kubáň vyhrál o 0,033 sekundy před Artemem Maraevem sedmý závod ADAC Junior Cupu na Red Bull Ringu v rámci závodního víkendu MotoGP.

Bylo to pro Davida Kubáně (16, CZE) minulou neděli první letošní sezonní vítězství v ADAC Junior Cup powered by KTM. Český jezdec odstartoval do závodu na Red Bull Ringu z Pole Position a závod samotný vyhrál odvážným předjížděcím manévrem v posledním kole v posledním kole.

Druhý skončil o 33/1000 sec. Artem Maraev (14, RUS) a třetí se ztrátou 366/1000 s wild card startující Freddie Heinrich (13, Lunzenau OT Berthelsdorf). Čtvrtý byl klasifikován Alexandr Vasyliev (15, RUS), a Top-5 dokompletoval Vasilis Koronakis (20, GRE). Druhou polovinu elitní desítky utvořili Alan Kroh (14, GER), Lennox Lehmann (12, GER), lokalmatador Andreas Kofler (14, AUT), Noah Lequeux (15, BEL) a Dennis van Melzen (27, NED).

V celkovém pořadí vede stále David Kubáň se ziskem 107 bodů, druhý je před finálem v Assenu (28. až 30. září) Maraev (101). Následují Kroh (86) a Koronakis (80), Top-5 kompletuje Aaron Schäfer (16, GER) - 74.

David Kubáň (16, CZE), vítěz závodu v Rakousku: „Hned od začátku závodu se mně podařilo společně s Freddiem získat malý náskok, ale ve druhé polovině se přiblížil Artem a společně jsme absolvovali několik vzájemných soubojů. V posledním kole jel Artem přede mnou a já jsem si pro sebe řekl: Teď to musíš udělat. A na konci se to podařilo. Byl to skvělý závod. Jsem velmi šťastný a mám radost, že jsem dokázal svůj náskok v šampionátu ještě zvýšit.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama