Reklama

24h Le Mans: SRC Kawasaki před April Moto & TSR Honda

Kultovní 24hodinovka v Le Mans bohužel českému jezdci Lukáši Peškovi úspěch nepřinesla, ačkoliv jeho tým Penz13.com BMW Motorrad odstartoval do závodu z Pole-Position, bohužel po necelých 7 hodinách se pro něho letošní Le Mans na okruhu Circuit Bugatti skončila.

Grégory Leblanc, Matthieu Lagrive a Fabien Foret vyhráli suverénně letošní závod 24h Le Mans. Na dalších pódiových místech se umístily týmy April Moto Motors Events a F.C.C. TSR Honda.

Přes hodně časný pád Grégoryho Leblanca, kdy se naštěstí motocykl jen lehce poškodil, vyhráli Leblanc, Matthieu Lagrive a Fabien Foret 24hodinový závod Le Mans s velkým náskokem.

Tým okolo Gillese Staflera tak vyhrál od roku 2010 už pošesté, pouze vloni se musel SRC Kawasaki sklonit před týmem Suzuki Endurance.

Boj o druhé místo mezi F.C.C. TSR Honda (Kazuma Watanabe, Alan Techer, Damian Cudlin) a April Moto Motors Events (Gregg Black, Grégory Fastré, Alex Cudlin) se nakonec rozhodl ve prospěch Suzuki. Až do svého odstoupení kvůli převodovce se o druhou pozici hodně bojovalo i ze strany trojice Bolliger Switzerland (Horst Saiger, Michael Savary, Gianluca Vizziello).

„Skončili jsme předčasně...Každopádně já si budu pamatovat prvních 6hod kdy jsme jezdili pořád na špici. Motorka fungovala výborně, gumy drželi jak přilepený, mechanici měnili gumy a doplňovali palivo jak nejrychleji uměli a moji týmový parťáci letěli od prvního kola neskutečné tempo.

Hrozně nás to mrzí, protože všichni jsme do toho dali maximum a chtěli jsme vyhrát, ale to jsou bohuzel závody...“, byl smutný dvojnásobný český vítěz závodu Grand Prix Lukáš Pešek, když jeho tým přes skvělou kvalifikaci - Pole Position - závod nedokončil, neboť po pádu musel Peškův tým svůj motocykl odstavit mimo závodní dráhu.

MS-Endurance 24h Le Mans - závod

01- SRC Kawasaki (Leblance, Lagrive, Foret), Kawasaki ZX-10R - 24:01:54.080
02- April Moto Motors Events (Gregg, Fastré, A. Cudlin), Suzuki GSX-R1000 - + 9 kol
03- F.C.C. TSR Honda (Watanabe, Techer, D. Cudlin), Honda CBR1000RR - 11 kol
04- R2CL (Pouhair, Morris, Mahias), Suzuki GSX-R1000 - + 15 kol
05- 3ART YAM'AVENUE (Bulle, Plancassagne, Trautmann), Yamaha YZF-R1 - + 17 kol
06- Suzuki Endurance (Philippe, Delhalle, Masson), Suzuki GSX-R1000 - + 19 kol
07- AM Moto Racing Competition (Goetschy, Maccio, Denis), Kawasaki ZX-10R - + 27 kol
08- Voelpker NRT48 (Mackels, Vincon, Kerschbaumer), BMW S1000RR - + 29 kol
09- Racing Team Sarazin (Auger, Ganfornina, Diguet) - Kawasaki ZX-10R - + 30 kol
10- MACO RACING Team (Junod, Dos Santos, Jerman) - Yamaha YZF-R1 - + 33 kol
A dále:
45- IVR BMW Motorrad CSEU (Prosenik, Choy, Resch) - BMW S1000RR - + 201 kol



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama