Reklama

"Alea iacta est", kostky jsou vrženy - WSSP 2024

V hodně špičkových týmech MS-Supersport jsou už jezdci na novou sezónu známi, i když ne všechny smlouvy jsou už podepsány. Tak se společně podívejme na aktuální přehled:

Pro české fanoušky je podstatné, že pražský mladík Ondřej Vostatek zůstává ve svém dosavadním týmu Simona Buckmastera: PTR Triumph a s motocyklem Triumph Street Triple RS 765.

Mistrovský tým Aruba Ducati poslal Nicolo Bulegu do superbikového týmu jako týmového kolegu Alvara Bautisty, jeho nástupce bude z MTM Kawasaki přicházející španělský talent Adrian Huertas.

Ten Kate Yamaha bude pokračovat ve spolupráci s více-mistrem světa Stefanem Manzim, jemuž by měl týmového kolegu dělat Nizozemec Glenn van Straalen.

MV Agusta Reparto Corse nemění svou sestavu, zůstávají tedy Marcel Schrötter a Bahattin Sofuoglu.

Motozoo Racing vyhrál WorldSSP Challenge 2023 a opouští Kawasaki a stane se druhým týmem MV Agusta. Zůstává Australan Luke Power, druhým jezdcem by měl být jeden z ex-pilotů Moto2: Buď Jeremy Alcoba nebo Sean Kelly.

Can Öncü pokračuje v týmu Kawasaki Puccetti.

Tovární tým Triumphu opouští Fin Niki Tuuli; nově byl angažován Brit Tom Booth-Amos (vítěz WorldSSP Challenge 2023) a ten pojede jako týmový kolega našeho Ondřeje Vostatka.

Jak to bude dále u Petronas Honda není vůbec jasné: Vítěz z Mostu Tarran Mackenzie by měl postoupit do stejnojmenného týmu v WorldSBK, neboť dosavadní jezdci Hafizh Syahrin a Eric Granado dle všech známých okolností končí.

Team EAB přechází od Yamahy k Ducati a jezdcem bude od Triumphu přicházející Fin Niki Tuuli.

Federico Caricasulo skonči s Althea Ducati čtvrtý a rád by se vrátil zpět do MS-Superbike.

Volná a hodně zajímavá místa (ovšem za hodně sponzorských peněz) jsou zatím v těchto týmech: Ducati Althea, Barni, Orelac a D34G, stejně jako Yamaha Evan Bros a GMT94.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama