Reklama

2016 Rallye Dakar: nepojede se přes Chile

Rozsáhlé záplavy, které letos provázely dakarské závodníky v Chile, rozhodly, že se příští rok přes tuto zemi nepojede.

Škoda, chilské písečné duny alespoň trochu připomínaly legendární africký Dakar, ale pokud se daný stát nechce podílet na organizaci závodu, nedá se nic dělat. Musela se tedy najít jiná alternativa, která bude stejně náročná a těžká, jako ty předchozí ročníky. Dakar 2016 se tedy pojede přes Peru, Bolívii a Argentinu, přičemž vrcholem celé rallye budou etapy v Andách.

Startovat se bude v hlavním městě Peru, Lima. S písečnými dunami se setkáme při průjezdu Peru, zatímco v Bolívii stráví závodníci více dnů, než tomu bylo v minulých ročnících. Budou se tu muset poprat s terénem položeným vysoko v horách a rozhodně to bude pořádný test pro jejich fyzičku, protože jet v prostředí, kde máte málo kyslíku, dělá problém i obyčejným cestovatelům, natož těm, kteří pojedou na hranici svých sil.. Jedna z etap pojede i kolem známého jezera Titicaca.

Poslední zemí, kterou příští Dakar povede bude Argentina, která nabídne jezdcům různorodý terén a vyzkouší tak jejich zkušenosti. Cíl závodu bude ve městě Rosario. Uvidíme, jak se bude dařit obhájci letošního titulu Marce Comovi, jenž už má za sebou pět vítězství v tomto extrémně náročném závodě. Než však závod odstartuje, potrvá to ještě pár měsíců, můžete tak těšení zkrátit skládáním závodních motocyklů z papíru. Nudit se rozhodně nebudete.

Rally Dakar 2016Rally Dakar 2016



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama